272 Ft jut egy főre egy napra ebben a családban

rózsa1_ledényi kovács viki képe_T012804

Egy határszéli, Borsod- Abaúj-Zemplén megyei településen él a 37 éves Helga. Súlyos betegen próbálja 49.000 Ft-ból összetartani szeretett kis családját.

Vele lakik 14 éves lánya, 18 éves fia és 21 éves lánya 2 kisgyermekével. A nagyobbik unoka 2 és fél éves kisfiú, a kisebbik pedig nem is oly rég született, még csak 3 hónapos.

A kis család összetart, de Helga sajnos nagyon beteg: áttétes daganata és vesebetegsége egész napra az ágyhoz köti.

Kedves, szelíd halk szavú, őszinte teremtés. Régen pizzériában dolgozott, de a betegsége miatt már nem tud. Bármit elvállalna, ám az egészségi állapota nem engedi.

 

A kertes ház, ahol laknak jó állapotú, de lassanként minden szolgáltatást kikapcsolnak. Az internetet és a tv-t máris kikapcsolták, a gázt napokon belül elzárják és sajnos ez vár a villanyra és a vízre is, ha nem tudják törleszteni a hátralékokat. A háztartási gépek is rossz állapotban vannak, a hűtő, a mosógép, a gáztűzhely, és a házra felvett CSOK fizetése is elmarad.

Helga elvált, volt házastársával semmilyen kapcsolata nincs, nem segíti a gyerekeket és őt sem. A családi pótlék és a gyes az összes jövedelmük, mindössze 49.000 Ft. Nagyfia, bár szakképzett villanyszerelő, és szeretne dolgozni, nem talál munkát. Az alkalmi munkákból van némi keresete.

(Több embernek tartoznak a faluban, köztük a polgármesternek is, aki Helga gyógyszereinek megszerzésében segített.)

 

Amire szükségük lenne: a legnagyobb segítség jelenleg a pénzbeli támogatás lenne, hogy a közüzemi tartozásokat minél előbb kiegyenlíthessék.

Ezenkívül: tüzelőfa, tartós élelmiszer, ruha és cipő a család minden tagjának, a piciknek játék.

 

Minden baj ellenére Helga nem adja fel, és bízik a Jóisten és az emberek segítségében, és reméli, még itt maradhat szerettei körében.

Jelige: „Rózsa1 20200615”

Share on facebook
Megosztás