50 ezer forintból varázsol „életet” minden hónapban Réka

ötvenezer_forint

A baranyai megyeszékhelyen, Pécsett él a 25 éves, egyedülálló édesanya, Réka két kisgyermekével, egy 5 éves kisfiúval és egy 3 éves kislánnyal.

 

Az édesanya külföldön élő nővérének panellakásában élnek, nagy szükségben. A havi költségvetés bevételi oldalán mindössze a két kisgyermek után járó családi pótlék és állami segély áll. Ebből kell Rékának fedeznie a család kiadásait, ami lehetetlenség. Nem ritka, hogy saját magától vonja meg az ételt, csak azért, hogy gyermekei enni tudjanak.

A gyerekek apjával minden kapcsolatot megszakított, annak okán, hogy megpróbálta a kicsiket külföldre vinni. A sorozatos fenyegetés, fizikai bántalmazás miatt jelenleg is távoltartási végzés van érvényben vele szemben. Tartásdíjat semmilyen formában nem kapnak az apától, akinek családja fenyegetően lép fel Rékával szemben, így a félelem erősebb benne, mint a jogaiért való küzdelem.

A munkaerőpiacon való elhelyezkedés igénye folyamatos, de sajnos az, hogy csak 8 általános iskolai végzettséget tud igazolni, valamint az, hogy roma származású, ráadásul a régióban eleve nehéz stabil, kiszámítható állást találni, megnehezíti a család helyzetét. Az áramszolgáltató a számlák nem fizetése miatt már a felszólítások stádiumában van.

 

Amivel segíteni tudnák őket: tartós élelmiszercsomag, tisztálkodószerek, a lánykának még kellene pelenka, popsitörlő és természetesen pénzbeli támogatásért is nagyon hálásak lennének, kiemelten a közelgő fűtési szezon emelkedő gázszámláira gondolva, valamint az áram elmaradásra. Rendelkeznek bankszámlaszámmal, megkönnyítve az utalás lehetőségét.

Aki a gyermekeket ruhaneművel tudná támogatni, adataik a következőek: a kisfiú 122-es méretű ruhát hord, 27-es cipőt, a kislány 110-es ruhát és 26-os cipőt. Extra kérést nem kaptunk, de a kisfiú mentős szeretne lenni, a kislány kedvence pedig Elza. Ezzel kapcsolatban biztosan örülnének játéknak, mesekönyvnek.

 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindhárman egészségesek, ilyen jellegű segítségkérés nem merül fel. Réka alázatos, gyermekeit imádó, környezetére figyelő és helyzetükön segíteni akaró édesanya, aki minden tőle telhetőt megtesz a gyerekekért.

Jelige: „Éhség 20200922”

Share on facebook
Megosztás