95%-ban rokkant, magatehetetlen lány, apja második házasságában talált otthonra

horses-1414889_960_720

Klári (45) és férje Tamás (50) Borsod megye egyik kis településén, egy 36 nm-es kis házban él három gyermekükkel, ahol egy kis fürdő, konyha és egy szoba található. Itt laknak együtt öten a 95%-ban fogyatékos 22 éves lányukkal együtt.

Klári és Tamás mind ketten egy-egy gyermeket hoztak az új házasságba. Klári a 9 éves Dittát, Tamás a most 19 éves Zalán fiát. Tamás nagyobb lánya, aki 95%-ban rokkant, beszélni, kommunikálni, nem tud, teljes 24 órás ápolásra szorul. 2019. karácsonyát Klárával és Tamással családi körben töltötte.

A gyermek édesanyja (Tamás első felesége) januárban tervezte visszavinni magához, de meggondolta magát, és közölte a családdal nem tud tovább gondoskodni a saját lányáról. Klári nem tudta sorsára hagyni a magatehetetlen lányt, ezért magához vette és felvállalta a gondozását.

Így azóta Tamás 95%-ban rokkant lánya is velük lakik, és édesapja második feleségének szeretetét élvezi. Sajnos most is beteg és kórházban van, és édesanyja helyett Klári van vele, ő gondozza.

Tamás csőszerelő szakmunkás, van bejelentett munkája, keresete. Próbál mindent biztosítani családja számára. Felesége Klári, jövedelme az ápolási segély. A nagyfiú Zoltán segédmunkás, így ő már el tudja látni magát.Ditta 4. osztályos tanuló. Kedvencei a lovak. Mindent szeret ami lovas, tárasajátékot, figurát, matricát, játékot, mindent. Egy igazi, élő lóval való találkozás nagy élmény lenne számára.

A család legnagyobb vágya, hogy a saját félkész házuk építkezését befejezzék, hogy lakhatóvá tegyék, és át tudjanak költözni. Hogy mindenkinek legyen helye, és a beteg, ápolásra szoruló nagylánynak is legyen külön szobája.

Hogy ez valóra váljon, amire a családnak szüksége lenne: pénzadományra (bankszámla van), a házhoz építkezési anyagokra: vakoló felszerelésre és anyagokra,  járólapra, az aljzat elkészítéséhez építőanyagokra és minden olyan anyagra, ami egy építkezésen felhasználható.

Dittának bármi ami a lovakkal kapcsolatos: játék, kártya, matrica, kitűző, fénykép minden örömet szerezne.                          

Klári és Tamás nagyon erős és kitartó házaspár. Küzdenek nap mint nap, hogy a gyermekeiknek minden tőlük telhetőt megadjanak.

Jelige: „Barbara 20210303

Share on facebook
Megosztás