A 10 gyermeket nevelő volt állami gondozott édesanya kér segítséget

tíz_gyermeket_nevel

Kati 42 éves, 3 éve kimerültség miatt idegösszeomlása volt. Ő és férje nehéz körülmények között nevelnek 10 kiskorú gyermeket Somogy megye egyik településén.

Kis házukat három éve vették CSOK-ból: 2 szoba, konyha, fürdőszoba található benne. Van víz, villany, fatüzeléses kályhával fűtenek, internet nincs. Sajnos a ház igen rossz állapotban van: az ajtókon jön a hideg, a nyílászárók huzatosak, cserére szorulnak, a falak több helyen beáznak és nehéz fűteni. A ház mindenképp felújításra szorul.

A család összes bevétele a családi pótlék és a GYES, 196.000 Ft.

Sajnos a nehéz gyermekkor miatt se Kati, se a férje nem tudta elvégezni a 8 általánost. Ezért a munkalehetőségük is elég korlátozott. Kati férje alkalmi munkát szokott vállalni, kertészkedik, de a vírusveszély miatt most ez nem lehetséges. Az önkormányzat sem tud munkát adni neki jelenleg.

 

Katinak 13 gyermeke van, 6-an már nagykorúak. Heten vannak otthon: a 4 éves kislány, a 6 éves kislány, a 8 éves kislány, a 11 éves kisfiú, a 13 éves lány (ő szeretne továbbtanulni), a 15 éves lány (ő kertészetet szeretne tanulni) és a 17 éves nagylány. Kati és férje neveli 3 unokájukat is: egy 3 éves kislányt, egy 5 éves kislányt és a legkisebb lánykát, aki 18 hónapos.

Sajnos a 17 és a 8 éves lányok asztmás betegek, állandó gyógyszeres kezelésre szorulnak. A 11 éves fiúnak születési rendellenesség miatt ízületi gyulladása van a bal lábában, kezelésre kell hordani.

 

Amire szükség lenne: anyagi támogatás (csekken, nincs bankszámla), tartós élelmiszer (hogy a készlet ne csak 2 hétig, hanem egész hónapra kitartson), a gyermekeknek ruha és cipő, fa a téli tüzeléshez, ablak- és ajtócsere. Ezek a legsürgősebbek.

 

Katinak nagyon nehéz gyermekkora volt. Elmesélte, hogy gyermekként állami gondozásba adta az anyukája miután édesapja meghalt. Akkor fogadta meg, hogy ő mindent megad a gyermekeinek, amit csak tud, főként szülői szeretetet és odaadást, ami sajnos neki nem jutott.

Jelige: „10 gyermek nevelése 20201206”

Share on facebook
Megosztás