A 17 éves lány kér segítséget bajba jutott családjának

két_testvér_és_édesanya

Mariann, két testvére és édesanyja egy Borsod megyei kis faluban élnek igen nehéz körülmények között, amióta édesapját – aki a család eltartója, támasza volt – agydaganattal diagnosztizálták és nemrégiben elhunyt. Ez igen nagy csapás a családnak.

Mariannék egy saját tulajdonú családi házban élnek. Ők építették hitelből. Víz, villany, fürdő van, fával fűtenek. Sajnos a kád kilyukadt, a falak is nedvesednek, nem tudják mitől és nincs pénz rá, hogy valaki felmérje a baj okát. A kandalló is repedt, lehet ezt a telet már nem bírta ki. A mosógép és a gáztűzhely is cserére szorul.

Nehézségeik 2007-ben kezdődtek, amikor Mariann édesapját munka közben baleset érte, ráesett egy fa. Mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol a vizsgálatok során kiderült, hogy agydaganata van. Kemoterápiát, sugárkezelést is kapott. 2 évvel ezelőtt megműtötték, de állapota egyre romlott, majd végül kerekesszékbe kényszerült. Haláláig felesége gondoskodott róla.

Mariann (17 éves) és fiatalabb bátyja Dávid (20 éves) még tanulnak. A legidősebb testvér Milán (21 éves), ha van lehetőség, ő is közmunkát végez, de nagyjából önálló életet él. Sajnos nem tud pénzzel segíteni a családnak.

Édesanyjuk 8 általánost végzett, de ápolásban is jártas. Jelenleg közmunkán van, egy rendelőben takarít. Amíg férjét ápolta, napi 2-3 óránál többet nem is tudott távol lenni otthonról.

A család összes jövedelme 108.000 Ft. 2 hitelük és egy Fundamenta megtakarításuk van. A személyi kölcsön havi 12.000 Ft, az A hitel 10.000 Ft és a Fundamenta 20.000 Ft, amit nem tudnak fizetni. A 12.000 Ft-os villanyszámla meg a 18.000 Ft vízszámla is kifizetetlen maradt. Fatüzelésű a ház, egy télen általában 2 kocsi fát használnak el, amit sokszor nem tudnak megvenni.

 

Amire szűkség lenne: pénzadomány (bankszámla van), tűzifa, tartós élelmiszer, kandalló, kád, gáztűzhely, mosógép. Ruha cipő a fiataloknak: Dávid 195 cm magas, 86 kg, 45-ös cipő; Milán 175 cm magas, 80 kg, 45-ös cipő; Mariann 176 cm magas,66 kg, 40-es cipő.

 

Mariann fiatal kora ellenére érett, érzékeny lány, aki látja és érti, milyen helyzetbe kerültek szülei és a család. Változtatni szeretne ezen, ezért reméli, hogyha elmondja, mi történt velük, mások is átérzik családjuk helyzetét, és segíteni fognak nekik.

Jelige: „Szilaj 20201008”

Share on facebook
Megosztás