A 2 éves kislányuk tartós betegsége miatt került nehéz helyzetbe a család

Krisztina és Zoltán egy Somogy megyei településen élnek négy gyermekükkel, akik közül a legkisebbnél komoly betegséget diagnosztizáltak, ami jelentősen megnehezíti megélhetésüket.

A család lakhatása is bizonytalan, egyelőre az elhunyt dédnagymama házában élnek, amit több családtag örökölt együtt. Ahhoz, hogy maradhassanak, ki kell fizetniük. A ház felújításra szorul, víz, feltöltőkártyás villany van, fatüzelésű kályhával fűtenek, fürdőszoba nincs.

Hároméves kislányuknál, Aliznál embrionális rhabdomyosarcoma diagnózisát állították fel. Megműtötték, de 8 hónapon keresztül hétfőtől péntekig kórházban kell lennie, hogy felvegye a szükséges sugárkezeléseket. Édesanyja nappal vele van, éjszaka pedig a kórház melletti szálláson tud aludni. Az édesapa, Zoltán gondoskodik a többi gyermekről. Ehhez fel kellett adnia a munkahelyét és amíg a gyerekek óvodában, iskolában vannak, alkalmi munkát tud csak vállalni. Aliz gyógyulása után visszavárják a munkahelyére, de addig a család bevétele a GYES és a családi pótlék, illetve az apa alkalmi munkából származó csekély és bizonytalan keresete.

Amire szükségük van: tartós élelmiszer, a fűtési időszakban tűzifa, szekrény, fertőtlenítőszer, telefon, tablet, ruha, játékok, anyagi támogatás (amit bankszámlára tudnak fogadni).

A gyermekek szükségletei:

  • Attila 9 éves: nagyon ügyes atlétikában, labdajátékokban, szeret legózni, örülne egy tabletnek. 140-es ruhaméretet hord és 33-as cipőt.
  • Zsófi 8 éves: veseelégtelenséggel született, de jelenleg stabil az állapota. Nagyon szépen rajzol. 130 a ruhamérete, 31-es cipőt hord.
  • Noel 5 éves: óvodába jár, mesét szeret nézni. 120-as ruhát és 27-es cipőt hord.
  • Aliz 3 éves: kétéveseknek való ruhákat hord, 24/25-ös cipőt. Szeretne mesét nézni a kórházban, ezért egy telefonnak vagy tabletnek nagyon örülnének. Szerencsére jól viseli a kezeléseket, bár a hatására lefogyott és legyengült az immunrendszere, emiatt fogékonyabb a betegségekre, fertőzésekre, szüksége lenne fertőtlenítőszerekre.

Krisztina és Zoltán nagyon szerények, segítséget nem szeretnek kérni, de most ebben a nehéz helyzetben minden támogatást köszönettel elfogadnak. Példás szülők, az édesanya sokat tanult, foglalkozott a gyerekekkel, amíg otthon lehetett velük. Most Zoltán is szépen helytáll, igyekszik minden tőle telhetőt megtenni a családjáért. Bíznak abban, hogy hamarosan sikerül túljutniuk ezen az embert próbáló időszakon.

Jelige: „Hatosfogat 20221219”

Share on facebook
Megosztás