A 2 éves kislányuk tartós betegsége miatt került nehéz helyzetbe a család

Krisztina és Zoltán egy Somogy megyei településen élnek négy gyermekükkel, akik közül a legkisebbnél komoly betegséget diagnosztizáltak, ami jelentősen megnehezíti megélhetésüket.

A család lakhatása is bizonytalan, egyelőre az elhunyt dédnagymama házában élnek. Több családtag örökölte az ingatlant, akik hozzájárultak, hogy ideiglenesen Krisztináék lakjanak benne. Szeretnének véglegesen benne maradni, de ehhez ki kellene fizetniük. A családi ház felújításra szorul, víz, feltöltőkártyás villany van, fatüzelésű kályhával fűtenek, fürdőszoba nincs.

 Nagyobb problémájuk, hogy a 2 éves kislányuknál, Aliznál embrionális rhabdomyosarcoma diagnózisát állították fel, melynek következtében egy 4 órás műtét várt a kislányra és hosszú utókezelésben kell részt vennie. Jelenleg a pécsi kórházban kap sugárkezelést, melyből 29 kezelést kell felvennie, ez kb. 8 hónap időtartam. Hétfőtől péntekig bent kell lenniük a kórházban, hétvégente tudnak hazamenni. Krisztina nappal a kórházban van Alizzal, éjszaka pedig a kórház melletti szálláson tud aludni. Az édesapa, Zoltán gondoskodik a többi három gyermekről. Hogy a gyerekekkel tudjon lenni, fel kellett adnia a munkahelyét és amíg a gyerekek óvodában, iskolában vannak, alkalmi munkát tud csak vállalni. Aliz gyógyulása után visszavárják a munkehelyére. Így a családnak egyetlen bevétele a gyes és a családi pótlék, illetve az apa alkalmi munkából származó csekély és bizonytalan keresete.

Amire szükségük lenne: tartós élelmiszer, tüzifa, szekrény, fertőtlenítőszer, telefon, tablet, ruha, játékok, anyagi támogatás (amit bankszámlára tudnak fogadni).

Legnagyobb gyermekük Attila, 9 éves, nagyon ügyes atlétikában, labdajátékokban, szeret legózni, örülne egy tabletnek. 140-es ruhaméretet hord és 33-as cipőt.
A 8 éves Zsófi veseelégtelenséggel született, sajnos műtéti beavatkozásra volt szükség. Jelenleg stabil az állapota, évenkénti kontrollvizsgálatra kell járniuk Csongrád- megyébe. Nagyon szépen rajzol. 130 a ruhamérete, 31-es cipőt hord.
Az óvodás, 4 éves Noel mesét szeret nézni, egy kismotornak is nagyon örülne. Ő 120-as ruhát és 27-es cipőt hord.
Aliz 2évesekre való ruhákat hord, 24/25-ös cipőt. Szeretne mesét nézni a kórházban, ezért egy telefonnak vagy tabletnek nagyon örülnének. Szerencsére jól viseli a kezeléseket, bár a hatására lefogyott és legyengült az immunrendszere, emiatt fogékonyabb a betegségekre, fertőzésekre, szüksége lenne fertőtlenítőszerekre. Január közepén lesz vége az intenzív kezeléseknek.

Kriszina és Zoltán nagyon szerények, segítséget nem szeretnek kérni, de most ebben a nehéz helyzetben minden támogatást köszönettel elfogadnak. Rendkívül példaértékűen nevelik gyermekeiket, az édesanya sokat tanult, foglalkozott a gyerekekkel, amíg otthon lehetett velük. Most Zoltán is szépen helytáll, igyekszik minden tőle telhetőt megtenni a családjáért. Bíznak benne, hogy egy kis segítséggel sikerül túljutniuk ezen a nehéz, embert próbáló időszakon.

Jelige: „Hatosfogat 20221219

Share on facebook
Megosztás