A 4 gyerekes özvegyasszony izomsorvadásos gyermekét és rákos szüleit ápolja

özvegy

Abigél 41 éves, 6 éve özvegy, egy 2000 fős településen Somogy megyében él. Négy gyermeket nevel egyedül, akik közül 14 éves fia, Ádám izomsorvadásban szenved, emelt szintű ápolást igényel. Szüleinek is ő a támasza, akik mindketten rákbetegek.

A kis kertes ház – ahol heten élnek együtt – Abigél szüleinek tulajdona: másfél szobás 50 nm-es ingatlan. Van víz, villany, csatorna, fürdő, spájz, konyha. Gázpalackos tűzhelyen főznek és fával fűtenek. Abigél egy 3×3-as szobában lakik beteg fiával.

Ha a házat ki tudnák bővíteni az nagy segítség lenne, de jelenleg a fürdőszoba átalakítása a legsürgősebb: a kádat le kellene bontani és zuhanyzóra cserélni, mert Ádámot be- és kiemelni a kádból nagyon nehéz. Ami viszont még ennél is fontosabb, az a tönkrement kémény rendbe hozatala, mivel így nem tudják kifűteni a házat.

A nagyszülők nyugdíja és a gyermekek után járó családi pótlék összesen 129 000 Ft, a család havi rezsije 40 000 Ft. Abigél nem kap özvegyi nyugdíjat. A fennmaradó pénzből kell az élelmet, ruházkodást, tisztálkodást, és minden egyebet kigazdálkodnia a család számára, ami igen nehéz feladat.

Damián, a legidősebb gyermek, 20 éves festőnek tanult, de a mai nehéz körülmények között nem tud a szakmájában elhelyezkedni. Jelenleg alkalmi munkát vállal. Boglárka 19 éves, ő most fog érettségizni, pincér végzettsége van. A járványhelyzet miatt online oktatásban részesül, de ez kicsit nehézkes, mivel a számítógépük már elég régi típusú. Ádám 14 éves, a betegsége miatt otthon tanul. Mindenben segíteni kell neki, csak 41-es méretű cipőt tud felhúzni, ami állítható, vagy tépőzáras. Genovéva 12 éves általános iskolás.

 

Amire szükség lenne: SOS a kémény helyrehozatala, tartós élelmiszer, a gyerekeknek ruha, cipő. Segítség a ház kibővítéséhez, a zuhanyzó kialakításához – van bankszámlájuk. A nyílászárók, a hűtőgép, a mosógép is cserére szorul, és egy centrifugára is szükség lenne. Boglárkának egy korszerűbb laptop a tanuláshoz. Ádám kedvenc videójátéka a FORTNITE, nagyon szeretne egy olyan eszközt, amin tud ezzel játszani. A nagymama álma egy mixer. Szeret sütni, főleg Ádám kedvencét, piskótát.

 

Abigél kedves, szerény asszony, aki nagy belső erővel gondozza, szereti és tartja össze a családját.

Jelige: „Fortnite 20201022”

Share on facebook
Megosztás