A 7 gyermekes család első otthona teljes felújításra szorul

első_otthon_teljes_felújításra_szorul

A 30 éves Éva Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik településén él férjével, Ádámmal és 7 kiskorú gyermekükkel.

Nemrég költöztek el a tanyáról, ahol egyik rokonuknál laktak. Megvettek egy 100 nm-es, 4 szoba-konyha kertes házat, ami sajnos nagyon rossz állapotban van. Villany van, a víz ideiglenesen került bevezetésre, de a vécé kint van és nincs fürdőszoba.

Jelenleg csak 2 szobát tudnak a fatüzelésű kályhával befűteni, a másik kettőt nem tudják használni. A ház teljes felújításra szorul. Nincs ereszcsatorna, vizesedik a fal és repedezik. A padlót le kell betonozni, utána burkolni, az ajtók, ablakok cserére szorulnak. A fürdőszobát meg kellene építeni. Ehhez mindenre szükség van: csempe, kád, mosdókagyló, csapok, lefolyók.

 

Ádám évekig építkezésen is dolgozott, nagy tapasztalatra tett szert, ezért képes lenne a felújítást egyedül is elvégezni. A szükséges beépítendő anyagok beszerzésében kér segítséget, úgymint: cement, festék, padló, ereszcsatorna, ajtó, ablakok, bojler. Ádám 15 évig az állattenyésztésben is dolgozott az építkezések mellett, de a mostani nehéz körülmények miatt, sajnos csak alkalmi munkára van lehetősége.

Évának régebben volt munkaviszonya, de ahogy a család gyarapodott, otthon maradt a gyermekekkel, őket gondozni, nevelni, a családot összetartani. A nagyfiú asztmás, és asztma elleni sprayt kell használnia. A többi gyermek egészséges.

A család összes bevétele 160 000 Ft, plusz az alkalmi munkákból befolyó kereset. Tartozásuk is van, közel 200 000 Ft a telefonra.

 

Amire szükség lenne: anyagi támogatás (csekken), tartós élelmiszer, tisztítószer, tűzifa, a nagyobb fiúnak asztma elleni spray (sokszor nem tudják kiváltani,) ruha, cipő a gyerekeknek: a 13 éves kislánynak M-es ruhák (36-38), 38-as cipő, a 11 éves fiúnak M-es ruhák és 38-as cipő, a 10 éves fiúnak M-es ruha és 37-es cipő, az 5 éves kisfiúnak 130-as ruhák és 34-es cipő, a 4 éves kislánynak 110-es ruha és 32-es cipő, a 20 hónapos kislánynak 98-as ruhák és 25-26-os cipő és a legkisebb, 2 hónapos fiúnak tápszer, pelenka (4-9 kg) és 60-as ruhák. Tanszerek, iskolatáskák 6., 4. és 3. osztályos tanulók részére.

Nagyon örülnének játékoknak a gyerekek részére:kerékpár, kisautó, babák, könyvek, kirakós, bármilyen játék a 7 gyermeknek.

A szülőknek, ruha, cipő: Éva ruha mérete M-es, 38-as cipő, Ádám ruhamérete M-es póló, 50-es nadrág és 44-es cipő.

Konyhaszekrény is kellene (nincs egyáltalán), szekrények a szobákba, palackos gáztűzhely, mosógép.

 

Éva és Ádám nagyon örülnek a háznak, bár rengeteg munka van még vele, mire komfortossá tudják tenni, de bíznak benne, hogy lépésről lépésre menni fog.

Jelige: „Nikolasz 20210122”

Share on facebook
Megosztás