A beteg kisfia a mindene a munkát kereső egyedülálló édesanyának

washing-machine-2617514_960_720

Erika egyedülállóként neveli fejlesztésre szoruló 3 éves kisfiát Zala megye egyik nagyvárosában. Több egészségügyi probléma (pajzsmirigy-problémák, sérv, bélbetegség) nehezíti a mindennapjait, mégis hatalmas szeretettel és erővel próbál helyt állni a mindennapokban.

Az egyedülálló anya 36 négyzetméteres összkomfortos önkormányzati panellakásban él kisfiával, és az életükre rányomja bélyegét a kilátástalan anyagi helyzet, mivel a kiadásuk jócskán meghaladja a bevételüket.

A nehéz helyzetben társ nélkül élő Erika kisfia bölcsődébe jár, ahol fejlesztést kap, mert korosztályához képest fejlődésbeli elmaradást tapasztaltak nála néhány területen. A kisfiú 25-26-os cipőt hord, melyet szívesen fogadnak. Ruhamérete 98-104, pelenkából 5-ös méretűt hord. Mostanában sokat betegeskedik. Leginkább a zenélő játékokat, lufikat, kirakókat szereti.

Erikának februárban szűnt meg a munkaviszonya, ezért pillanatnyilag állást keres, kereskedelem és vendéglátás területén van tapasztalata és iskolai végzettsége. Kisfia nevelése mellett 6 órában tudna munkát vállalni, nem riad meg lépcsőház-takarítástól vagy gyári munkától sem.

Jelenlegi bevételük a családi pótlék (13 100 forint), ami a plazmaadásból származó jövedelemmel egészítenek ki, ezzel szemben 85 000 forintnyi havi kiadásuk lenne, az albérletre, a rezsire, illetve a banki törlesztésre, ezért felhalmozódott az adósságuk.

Hatalmas segítséget jelentene számukra a mindennapok küzdelmében az élelmiszer, illetve egy nagyjából 6 kilogramm töltetű kisebb mosógép.

Az adósságok és a rendkívül szűkös bevételek miatt az anyagi támogatás is jól jönne a családnak, ezt bankszámlán tudják fogadni.

Jelige: „Édes kisfiam 20220224”

Share on facebook
Megosztás