A cukorbeteg szülők szerény körülmények között, de szeretetben nevelik három, tartósan beteg fiúkat

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyíregyházától mintegy 50 km-re fekvő kis községben élő Andrásnak és feleségének négy gyermeke van, akiket szeretettel, alázattal és hatalmas odaadással nevelnek és ápolnak.

Legidősebb fiúk már dolgozik, ő nem él a családdal. A három fiatalabb (16, 17 és 19 évesek) fiútestvér szemén zöld- és szürkehályog van, illetve a perifériás idegrendszerük érző- és mozgatóműködése is sérült, emiatt tartós betegek. Betegségük mozgásszervi problémákat is okoz náluk, így valószínűleg előbb-utóbb mindhárman kerekesszékbe kényszerülnek majd. Legfiatalabb fiúk az egyik szemére már látásképtelen.

Mindkét szülő GYOD-ban (Gyermekek Otthongondozási Díja) részesül, ami mellett 4 órás munkát lehet végezni vagy nyolc órásat, ha a tevékenységet otthon folytatják. A kis községben nincs lehetőségük sem részmunkaidős, sem otthonról végezhető munkát vállalni. A család jövedelmét az ápolási díj, az emelt összegű családi pótlék és a rokkantsági járadék képezi, amely összesen kb. 300 000 Ft körüli összeget tesz ki.

Házuk, udvaruk rendezett, saját tulajdon. A vizet az udvarba bevezették – ennek törlesztését rendszeresen fizetik -, céljuk, hogy a házba is mihamarább be tudják kötni. Fával fűtenek, villanyuk feltöltős, gáz nincs bevezetve. Fürdőszobájuk nincs, ezt is szeretnék kialakítani, amihez anyagi támogatásra van szükségük. Falun belül a 24 éves autójukkal tudnak közlekedni, gyermekeiket rendszeresen hordják a szükséges orvosi vizsgálatokra, kezelésekre.

Amivel segíteni tudsz: pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), tartós élelmiszer, tisztítószerek. A fiúk nagyon vágynak egy-egy saját tabletre, telefonra.

Jelige: „Sorsfeladat 20221114

Share on facebook
Megosztás