A gázt kikapcsolták, a fürdőben nincs víz – jobb életkörülményekért küzd az albérletben élő család

a-gázt-kikapcsolták-a-fürdőben

Ágota és párja, János Jász-Nagykun-Szolnok megye egy kis településén élnek 10 éves kislányukkal, Jolánkával. Egy kétszobás házban laknak, ahol a gázt kikapcsolták és víz is csak a konyhában van, a fürdőben nincs.

Ágota és párja is közmunkásként dolgoznak. A jövedelmük havi 80-85.000 Ft, ebből vonják János TB tartozásának részleteit is, így nagyon kevés pénzük marad a mindennapokra.

Mindketten 8 általánost végeztek, de Ágotának állatgondozói végzettsége is van. Jelenleg nem tudják, hogy meghosszabbítják-e a közfoglalkoztatási szerződésüket és a faluban sajnos csak ez az egy munkalehetőség van. Szeretnének jövedelmezőbb állást találni, hogy a házukat felújíthassák.

 

Amire szükség lenne: Pénzadomány (bankszámla van), tartós élelmiszer, centrifuga, gáztűzhely (gázpalackkal használnák), ruha és cipő. Az anyuka és a kislány M-es méretű ruhát hordanak, a kislánynak 37-es, Ágotának 38-39-es a cipőmérete. János is M-es méretet hord és 42-es cipőt. Jolánka nagyon szeretne egy saját mobilt vagy tabletet.

 

Ágota és János dolgos emberek, jelenleg segítségre szorulnak ugyan, de vannak céljaik, amiket el szeretnének érni, és ezért tesznek is.

Jelige: „Szivárvány 20210212”

Share on facebook
Megosztás