A gyászban is összetart a család

Baranya megyében él a frissen megözvegyült édesanya Sára, egy 52 négyzetméteres kis tanácsi házban négy gyermekével és négy unokájával. Párját ez év januárjában veszítette el, sem a temetést, sem az ezzel járó költséget nem tudták kifizetni.

A temetést végül az önkormányzat megtérítette, azonban ennek összegét (180.000 Ft) a családnak vissza kell fizetni az önkormányzat részére.
A lakásban víz és villany van, fürdőszobájuk azonban nincs, csak egy mosdó. Fűteni kályhával tudnak, palackos gázzal főznek. A ház felújításra szorul, főleg a nyílászárók vannak rendkívül rossz állapotban.
Párja idegrendszeri betegsége miatt eddig is főként Sára gondoskodott a családról, most azonban még nehezebbé vált a helyzetük.

Bevételük igen csekély, csupán idősebb lánya GYED-e és a családi pótlék teszi ki, mivel Sára elvesztette munkáját. Most a lehetőségeket keresi, vállalna takarítást is a környéken.
18 éves fia festőnek tanul, aki 14 éves öccsével nagyon szeret focizni. 10 éves lánya kitűnő tanuló. Legnagyobb unokája 5 éves.
A családnak nincs elegendő élelme, lakbértartozásuk miatt októberben kilakoltathatják őket, rezsihátralékuk pedig milliós összeget tesz ki.

Amire a legnagyobb szükségük van: ruhák, bútorok, élelmiszer, anyagi támogatás a temetési költségekre, illetve a hátralékok rendezésére. A felajánlásokat bankszámlára is tudják fogadni.
Emellett gyerekágy, babakocsi, pelenka, mosógép, tűzhely és hűtő az, ami segítené helyzetüket. 

Ruha- és cipőméretek:
Tibor, aki 18 éves, 160 cm magas, S-es méretű ruhát és 40-es cipőt hord.
Botond, 14 éves, 175 cm magas, M-es méretű ruha és 43-as cipőmérete van.
Eszter, 10 éves, 157 cm, S-es méretű ruhákat és 37-es cipőket visel.
Veronika, 5 éves, 116-os ruha- és 26-os cipőmérete van.
Károly, 3 éves, 110-es méretű ruhákat, 24-es cipőt hord.
Dávid, 2 éves, ruhái 110-es méretűek és 24-es cipőmérete van.
Zoltán, 10 hónapos, ruhamérete 86-os, pelenkái 2-es méretűek.
Az anyuka S-es méretű ruhákat és 37-es cipőt hord.

 Sára mindent megtesz azért, hogy átsegítse családját ezen a rendkívül nehéz helyzeten és megoldást találjanak a problémáikra.

Jelige: „Közösen a gyászban is 20230117”

Share on facebook
Megosztás