A hat gyermek leghőbb kívánsága, hogy mindig legyen elég étel

Egy Veszprém vármegyei kisközségben, közel a Zirchez, él a 37 éves, hat gyermeket nevelő Évi. Főállású édesanya, a családjának él, a gyerekeket harmóniában, szeretetben neveli.

Az édesapa korábban az önkormányzatnál dolgozott, végzettsége festő. Szorgalmas, egészséges, családjáért dolgozó típus, azonban pár hónapra kiesett a munkából, augusztus végén tud újra állást vállalni. Addig Évi egyedül a gyermekek után járó juttatásokból próbálja fenntartani magukat. Havi 172 ezer Ft-ból próbál kijönni, de sokat nélkülöznek. A gyermekek folyton éhesek, a szíve szakad meg, amikor azt kell mondania, hogy „nincs”.

Jelenleg távoli rokonok házában laknak, akik szívességből engedik, hogy a nyolctagú család itt éljen. A ház meglehetősen romos állapotú, szinten mindent fel kellene újítani. A gáz nincs bevezetve, fával fűtenek és palackos gázt használnak a főzéshez, melegítéshez. Villany és víz van.

A leendő támogató tartós élelmiszerrel, babaápolási cikkekkel, tisztítószerekkel tudná leghatékonyabban támogatni a családot. Adományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A gyermekek ruha és cipőméretei a következők:

  • A 8 éves vegyespáros ikrek, enyhén fogyatékkal élnek, ők most fogják kezdeni a speciális iskolában az első osztályt. 110-116-os ruhát és 33-as cipőt hordanak.
  • A 6 éves kislány: 110-116-os ruha, 33-as cipő; Ezzel megegyező méretet visel a 6 éves kislányuk is.
  • 3 éves kislány: 98-as ruhát és 26-os cipőt hord.
  • 2 éves kisfiú: ruhái szintén 98-asak, de a lába csak 24-es.
  • A legkisebb gyermek pedig szintén fiú, ő 1 éves: 86-os ruhát és 22-es cipőcskét hord.
  • Évi is hálás lenne pár újabb ruhadarabért, mérete M-es.

A gyermekek sokat kirándulnak a közeli erdőkben, ez örömteli és „ingyen van”. De nagy kedvenc a Mancs őrjárat és a Jégvarázs.

Évi mottója a szeretet, az életöröm és az összetartozás, a kapcsolódás!

Jelige: „Kirándulás 20230722

Share on facebook
Megosztás