A járvány áldozata lett a családfő, öt gyermeket hagyott maga után

Eszter, a 42 éves özvegy édesanya öt gyermeket nevel Pécs külvárosában egy apró, önkormányzati lakásban. Férje idén októberben hunyt el, a koronavírus járványban.

Együtt nevelték öt gyermeküket, kettő az apuka előző házasságából került a családba, három közös gyermekük. Az egyik kisfiú teljes látássérült, vak. Sajnos nem csak az ő egészségével van probléma, egy másik gyermek neurológiai eredetű betegséggel küzd, agyában ciszták találhatók, kivizsgálása és gyógykezelése folyamatos. A másik három gyermek szerencsére egészséges.

Az önkormányzati lakás, ahol élnek, még nincs felújítva, így csak víz és villany van, a fűtést fával kell megoldani, főzni gázpalackkal tudnak. Eszter szeretne a belvárosba költözni, hogy sokkal könnyebb legyen a gyerekek számára az utazás.

Az édesanya nem tud munkát vállalni: a vak kisfiú speciális iskolába jár, őt hozni-vinni kell, és a többieket is el kell látnia. Bevételt csak a három saját gyermek után járó támogatások jelentenek, a két nevelt gyermek gyámügyi elhelyezése folyamatban van, utánuk még nem kap semmit. Szeretné egyben tartani a családot, hogy a gyerekek vele maradhassanak.

A családnak nincs tartozása, a jelenlegi helyzet ró rájuk akkora anyagi terhet, amit az édesanya nem tud egyedül kigazdálkodni.

Amire szükségük lenne: tűzifára, tartós élelmiszerekre, a gyermekek részére ruhaneműkre. Pénzadományt bankszámlaszámra tudnak fogadni.

A lányok közül kettő 9 éves, illetve egy 12 éves, imádják a szépítkezési cikkeket, Harry Pottert.

A 12 éves fiú a rajzolásért rajong, a 14 éves vak kisfiú pedig szívesen laptopozik, zenét hallgat. Ruhaméretük a koruknak megfelelő, a lányok lábmérete 35,37,38-as. A fiúké szintén 38-as.

Esztert mélyen lesújtotta férje elvesztése, eddig minden bajon osztoztak, most egyedül kell megküzdenie mindennel.

Jelige: „Összetartozunk 20211130”

Share on facebook
Megosztás