A kilakoltatás réme fenyegeti a négy gyermeket nevelő családot, ahol mindkét szülő krónikus beteg

Ledényi_Viki_42

kép forrása: Unsplash

A kilakoltatás réme fenyegeti a családot, ahol mindkét szülő krónikus beteg. A kismama hetekig fel sem kelhet veleszületett betegsége miatt.

A baranyai megyeszékhelyen él Gyöngyi és családja, egy önkormányzati lakásban, melynek bérleti szerződését a közeljövőben felmondhatják a felhalmozott tetemes lakbér- és víztartozásuk miatt. A kis házat két rossz állapotú kályhával fűtik fel, a régi villanybojler rengeteg áramot fogyaszt.

Gyöngyi 33 éves, születési rendellenessége miatt 4 éves kora óta él egy vesével. Állapota kielégítő, nem jár rendszeres kezelésre emiatt, de folyamatosan vigyáznia kell magára. Ötödik gyermekét várja, betegsége miatt hetekig feküdnie kell.

Élettársa szintén krónikus beteg, szívproblémákkal, asztmával és magas vérnyomással küzd. Szakmája festő-mázoló, de nincs bejelentett munkahelye.

Négy gyermeket nevelnek, 9 éves kisfiuk szintén születési rendellenességgel él, az egyik kezén nem fejlődtek ki az ujjai, ez nehézséget okoz neki a „kétkezi” tevékenységek normál elvégzésében, és lelkileg is megviseli. A 2 éves kisfiúnál előfordultak már kruppos-fulladásos rohamok.

Nagy szeretetben, de nagyon-nagyon szűkösen élnek, az összes bevételük 120.000 Ft, ami a gyerekek utáni családi pótlékból és egy gyermek utáni ápolási díjból áll. Ezen felül csak az alkalmi munkából származó bevétellel számolhatnak.

Amire szükségük lenne: Anyagi támogatás, hogy a lakhatásuk fennmaradhasson, rendezniük kell a tartozást. Csekken tudnak pénzadományt fogadni. Tartós élelmiszerek, tisztálkodó szerek, beltéri falfesték, az iskolásoknak tanszerek, íróeszközök, konyhabútor (jelenlegi leszakadt), nyílászárók, 2 db kályha a mostaniak helyett, a 11 éves fiú szeret focizni és számítógépes játékokkal játszani, a 9 éves fiú olvasni.

Felnőtt és gyermek ruházat: Gyöngyi: S méret, 39-es cipő, élettársa: L méret, 37-es cipő. Gyerekek: 11 éves és 9 éves fiúk: 134-es méret és 36-37-es cipő (egyforma a méretük), 6 éves kislány: 116-os méret, 32-es cipőt hord, 2 éves kisfiú: 98-as méret, 26-os cipő.

Gyöngyi nagyon szerény, kedves hölgy, rossz érzéssel tölti el, hogy ilyen helyzetben élik a napjaikat, de élteti a remény, hogy sorsuk jobbra fordul, és ezért hajlandóak tenni.

Jelige: „Bizakodás 20200716″

Share on facebook
Megosztás