A kilakoltatás réme fenyegeti a négy gyermeket nevelő családot, ahol mindkét szülő krónikus beteg

kilakoltatás_réme_fenyegeti

kép forrása: Unsplash

A baranyai megyeszékhelyen él Gyöngyi és családja egy önkormányzati lakásban, melynek bérleti szerződését a közeljövőben felmondhatják a felhalmozott tetemes lakbér- és vízdíj tartozásuk miatt. A kis házat két rossz állapotú kályhával fűtik fel, a régi villanybojler rengeteg áramot fogyaszt, a beltéri festés kimondottan halaszthatatlanná vált mostanra.

 

Az anyuka, Gyöngyi 33 éves, születési rendellenességgel született és 4 éves kora óta él egy vesével. Állapota kielégítő, nem jár rendszeres kezelésre emiatt, de folyamatosan vigyáznia kell magára. Kardiológiai kivizsgálásra kellene eljutnia, mivel mostanában gyenge, szédül.

Élettársa sajnos szintén krónikus beteg, szívproblémákkal, asztmával és magas vérnyomással küzd. Szakmája festő-mázoló, de nincs bejelentett munkahelye, a vírushelyzet megnehezíti az alkalmi munkák vállalását is.

Négy közös gyermekükkel élnek nagy szeretetben, de nagyon-nagyon szűkösen. Az összes bevételük 120.000 Ft, ami a gyerekek utáni családi pótlékból és egy gyermek utáni ápolási díjból áll. Ezen felül csak az alkalmi munkából származó bevétellel számolhatnak. Az ápolási díjat azért kapják, mert a 9 éves kisfiúk szintén születési rendellenességgel él, az egyik kezén nem fejlődtek ki az ujjai, ez nehézséget okoz neki a „kétkezi” tevékenységek normál elvégzésében és lelkileg is megviseli a mássága. Rajta kívül van egy nagyobb fiúk, aki 11 éves, egy 6 éves óvodás kislányuk és a család legkisebbje, egy 2 éves kisfiú, akinél előfordultak már kruppos-fulladásos rohamok.

 

A családnak nagy szüksége lenne anyagi támogatásra, hogy a lakhatásuk fennmaradhasson, rendezniük kell a tartozást. Csekken tudnak pénzadományt fogadni.

Ezen kívül a családnak az alábbi dolgokkal tudna segíteni a leendő tisztelt támogató: tartós élelmiszerek, tisztálkodó szerek, beltéri falfesték, az iskolásoknak tanszerek és íróeszközök, felnőtt és gyermek ruházat, konyhabútor (a jelenlegi leszakadt), nyílászárók (cserére szorulnak), valamint 2 db kályha a mostani rossz, lyukas helyett.

A család ruha és cipőméretei a következők: Gyöngyi női S méret, 39-es cipő; élettársa apró lábú, 37-es cipő, férfi L-es ruha. A 11 éves fiú 134-es ruhaméretű és 36-37-es lábú, nagyon szeret focizni és számítógépes játékokkal játszani, kitűnő tanuló. A 9 éves fiú szeret olvasni, méretei bátyjáéval azonosak. A 6 éves kislány 116-os ruhát és 32-es cipőt hord. A 2 éves kisfiú 98-as ruhaméret és 26-os cipőméret.

 

Gyöngyi nagyon szerény, kedves hölgy, rossz érzéssel tölti el, hogy ilyen helyzetben élik a napjaikat, de élteti a remény, hogy sorsuk jobbra fordul és ezért hajlandóak tenni.

Jelige: „Bizakodás 20200716″

Share on facebook
Megosztás