A kitörés lehetősége egy apró zsákfaluból nagyon csekély, de a fiatal háromgyermekes pár nem adja fel

Csilla és Pali, Baranya vármegye déli csücskében, Pécstől 25 km-re él. Három kisgyermeküket nevelik sok nélkülözést megélve. Lakóhelyük egy régi parasztház, ami vályogból épült, sajnos még ez sem saját tulajdonuk, bérlik.

A lakhatási körülményeik nagyon szegényesek, de a ház lakható állapotú. A víz és a villany be van vezetve, a házat fával fűtik fel. A pár már most nagyon fél attól, hogy honnan tudják majd előteremteni a tüzelő költségét. Egy-egy szezonban 150-200 ezer Ft-ot is ki kell(ene) fizetniük fára.

A családban három pici gyermek cseperedik. A kislányok 4 illetve 5 évesek, a legkisebb fiúcska pedig 3 éves lesz novemberben, jelenleg az édesapa van otthon vele GYES-en.

A szülők 8 osztályt végeztek el, mindketten a helyi önkormányzatnál szoktak dolgozni. Jelenleg az anyukának van állása, de novembertől Pali is fix munkát szeretne. Korábban dolgozott már ács, kőműves mellett is, jól alkalmazkodó, gyorsan tanuló típus.

A család bevétele Csilla fizetéséből, családi pótlékból és GYES-ből áll, még a 200 ezer Ft-ot sem éri el, ebből kell kijönniük minden hónapban. Sajnos ez szinte képtelenség, volt már példa arra, hogy gyorskölcsönt kellett igénybe venniük. Ennek a  törlesztőrészlete 40 ezer Ft, amit alig tudnak fizetni.

Amire szükség van:

A családot támogatók, a gyermekeket ruhaneművel, cipővel tudják segíteni, a háztartásba pedig mindig jól jön a tartós élelmiszer, tisztítószerek, a gyermekeknek vitaminok, gyermekápolási cikkek.

Tűzifának is nagy hasznát vennék.

Pénzadományt csekken tudnak fogadni.

A gyerekek méretei: 5 éves kislány:128-as ruha, 29-es cipő. 4 éves kislány:116-122-es ruha, 28-as cipő. 3 éves kisfiú:98-104-es ruha, 26-os cipő. A lányok imádják a Barbie babákat, a fiúcska az autókért rajong.

A fiatal szülők minden nap azzal az elhatározással kelnek fel, hogy a három kisgyermeknek megpróbálnak szeretetteljes otthont, és szép gyermekkort biztosítani a nélkülözés ellenére.

Jelige: „Barbie babák 20230717

Share on facebook
Megosztás