A kóma és az anyaotthon után elveszítheti a házát a hétfős család

Remény a reménytelenségben: Barbara négy kiskorú gyerekével él egy rossz állapotú vályogházban, ruhára, élelmiszerre, bútorokra, anyagi támogatásra is szükség lenne, ráadásul végrehajtás van a házukon.

Négy kiskorú gyermekét neveli egyedül egy borsodi községben Barbara, aki a tartozások, anyagi nehézségek és betegsége közepette is szeretne mindent megadni a gyerekeinek, hogy boldogulhassanak az életben.
A nevelőintézetben felnövő Barbara két éve vásárolta meg az egy szobából és nyári konyhából álló vályogházat, ahol a család az utóbbi helyiséget is szobának használja. A házba nincs bevezetve a víz, a wc az udvaron található, gázpalack segítségével főznek, fával fűtenek, egyedül a villany van bevezetve, amely mérőóráját szeretné feltöltőkártyásra cserélni a család.
A házat részletre vásárolták meg, a havi törlesztő 40.000 forint, emellett a vásárláskor 400.000 forint áramtartozás volt rajta, ez már csak 67.000 forint, de emiatt még mindig nincs Barbara nevére írva az ingatlan. Ráadásul a nehézségeik enyhítésére személyi kölcsönt vett fel, amit nem tudott törleszteni, ezért végrehajtás van a házon és kizárólag a végrehajtó jóindulatának köszönhetik, hogy még ott élhetnek.

Barbara – korábbi élettársára nem számíthat – négy kiskorú gyermeke (7, 10, 12 és 14 évesek, hárman lányok és egy fiú, aki hemofíliás) mellett 18 éves lánya és az ő 8 hónapos kislánya is velük él.
A család havi bevétele 68.000 forint, továbbá a hetedikes lánya, Dalma kiváló tanulmányai eredményéért októbertől havi 15.000 forint ösztöndíjban részesül. A gyerekek az iskolában ingyen étkezhetnek, illetve Barbara közgyógyellátásra jogosult. A családanyának magas a vérnyomása, továbbá egy hét évvel ezelőtti gégemetszés miatt ősztől tavaszig a hidegben könnyen elmegy a hangja, hajlamos a légúti megbetegedésekre.
Barbara időnként napszámban dolgozik, korábban a közhasznú szolgálatban dolgozott a helyi hivatalban, de ősztől tavaszig nem tudja a munkáját végezni, szeretne olyan munkát találni, ahol (az elmenő hangja miatt) a beszéd hiánya nem jelent akadályt.

A rendkívül nehéz körülmények miatt mindenféle támogatás jól jönne a családnak.
A gyerekeknek szükségük lenne: ruhákra, cipőkre, játékokra (babára, kirakósra, játékautóra és -traktorra). Barbara szeretné, hogy a jól tanuló lányát felkarolja valaki, hogy az általános iskola után legyen lehetősége a továbbtanulásra.
Amire még szüksége lenne a családnak: örökölt áramtartozás végtörlesztése, tartós élelmiszer, anyagi támogatás (ezt csekken tudják fogadni), télire tűzifa, plédek, törölközők, nagy fazék, tányérok, poharak, ágyak, internet előfizetés.
Barbara az utolsó terhessége során tüdőgyulladást kapott, amit későn fedeztek fel az orvosok, emiatt korábban kellett megszülnie a lányát, majd a szülést követően az anya hét hónapra kómába esett. A gyerekek nevelőotthonba kerültek, majd a felépülését követően anyaotthonban lakott a család, és két éve tudta Barbara megvásárolni a házat, ahol most is élnek.
Szeretnék bevezetni a vizet a házba (jelenleg közkútról hordják a vizet), szükségük lenne egy gázpalackos tűzhelyre, illetve a tető javítására is, mert a beázás miatt a fal elkezdett repedezni. Kellene egy új bejárati ajtó, valamint szobaajtók és a nyílászárók is cserére szorulnak, az ajtót jelenleg pléddel takarják, hogy ne jöjjön be a hideg, a kitört ablakokat pedig furnérlemez védi és a kerti munkákban is jól jönne a segítség.
A gyerekek ruha- és cipő méretei: Lányok: felnőtt S-es, gyerek 128-, 134-, 148-, 152-es ruha. Cipő: 30, 33-34, 35, 37. Fiú: 140/146-os ruha, 33-as cipő. Csecsemő: 92-es ruha és járóka

Jelige: „Legdrágábbkincseim 20220923”

Share on facebook
Megosztás