A legkisebb gyermeknél agydaganatot diagnosztizáltak, mindent megtesznek a gyógyulásért

Bács-Kiskun megyében, egy határ menti, alföldi faluban él Tímea, a 47 éves, egyedülálló édesanya. Három gyermekével osztozik a kétszobás lakáson. A fűtést fával oldja meg, de csak az egyik helyiségben van kályha, így télen a család egyetlen szobába kényszerül. Víz és villany van, gázpalackkal tud a kályhán ételt készíteni. Rászorultsága okán fát kap az önkormányzattól. Melegvíz-ellátás nincs a fürdőszobában, fazékban melegítenek vizet, hogy tudjanak tisztálkodni, mosogatni.

Tímea bevétele a gyermekek után járó állami támogatáson felül a közelmúltig közmunkából volt. Sajnos életüket november óta egy súlyos esemény árnyékolja be.

A legkisebb gyermekénél, a 4 éves Izabellánál agydaganatot diagnosztizáltak, ráadásul olyan elhelyezkedéssel, amely jelen állás szerint nem műthető. Minden nap sugárkezelésre járnak a kórházba. Ettől a kezeléstől várják a daganat méretcsökkenését, hogy azt műtéti úton eltávolíthassák. Tímea táppénzen van, félő, hogy február végétől meg is szüntetik a közmunkaszerződését, így bevételei még inkább lecsökkennek. A sugárkezelés akár fél évig is elhúzódhat, utána felülvizsgálatra kerül sor. Munkát vállalni a kislány állapotának rendeződéséig nem fog tudni. Próbál ápolási segélyt igényelni, hogy a kieső keresetet pótolja.

Egyedülálló édesanyaként eddig sem bővelkedtek a javakban, de ilyen nehéz helyzetet sem érzelmi, sem anyagi szempontból nem élt még át a család. Havi 85.000 Ft-ból „vegetálnak” négyen. Tímea felnőtt lánya már külön él tőlük, ő eseti támogatást nyújt édesanyjának, de elsősorban lelkileg próbál támaszt nyújtani ebben a nehéz helyzetben.

Amire szükségük van: tartós élelmiszer, mosó- és tisztítószerek, vitaminok. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni. A gyermekek nagyon örülnének telefonnak, tabletnek is.

Aki ruhaneművel támogatná a családot:
Izabella 4 éves, jelenleg 116-os ruhát, 26-os cipőt visel,
Márkó 8 éves, 128-134-es a ruhamérete, lába 31-es,
Peti 17 éves, 176-os ruhát és 46-47-es cipőt hord.

Tímea magának nem kért semmit, csak hogy gyermeke újra egészségesen, boldogan élhessen kortársai között. Mindent megtesz kislánya gyógyulásáért.

Jelige: „Macska 20221207”

Share on facebook
Megosztás