A Mecsek árnyékában

A Mecsek oldalában él Éva férjével, Zoltánnal és 8 gyermekükkel. Az anyagi nehézségek mellett Éva súlyos betegségével kell szembenézniük, melynek kimenetele még kétséges.

Éva (38 éves) Baranya megye székhelyén él férjével, és 8 gyermekével. Napjai nem csak gyermekkacajjal telítettek, hanem a betegsége okozta maró fájdalommal és anyagi nehézségekkel is. Évának diagnosztizált mellrákja van. Éva január közepe óta ágyban fekvő beteg, ezért férjére maradtak a gyermekek körüli teendők, és a háztartásban adódó feladatok is. Zoltán, jelenleg nem tud munkát vállalni felesége állapota miatt.

Bevételük a 8 gyermek után járó családi pótlék, melynek összege 110 ezer Ft. A havi kiadásuk 60-80 ezer forint, ez a rezsit, lakbért, gyógyszereket/vitaminokat fedezi. Körülbelül 30 ezer forint marad az „életre”. Önkormányzati bérlakásban laknak, melyben 3 szoba, konyha, fürdőszoba, wc található.

Amire szükségük van: pénzadomány, melyet bankszámlán tudnak fogadni. Hűtőszekrény, tartós élelmiszer, tűzifa, gázpalack, ágyak, szekrény, konyhai felszerelés (tányér, pohár, evőeszköz, lábos).

Ruházat, méreteik a következők:

Zoltán (apuka): 180 cm magas, 2XL-es  ruhaméret, 44-es cipő
Éva (anyuka): 160 cm magas, XL-es méret, 39-es cipő
Dani (15 éves): 180 cm magas, L-es méret, 45-ös cipő
Zsolt (14 éves): 165 cm magas, 40-es cipő
Krisztián (12 éves): 150 cm magas, 34-es cipő
Dóri (11 éves): 140 magas, 33-as cipő
Alex és Botond (10 évesek, koraszülöttek): 130 magasak, 33-as cipő
Csenge (7 éves): 122 magas, 30-as cipő
Attila (5 éves): 110/116 magas, 28/29-es cipő

Kisebb szigetelési, vakolási munkákra van szükség a ház körül, melyeket Zoltán el tudna végezni, ha lenne hozzá alapanyaga.

Extra kívánságok a gyerekek részéről:

A gyerekek nagyon szeretnének egy számítógépet (laptopot), telefont, TV-t.
A nagyobb fiúk focis dolgoknak, társasjátéknak, kirakónak örülnének. A lányok smink-, és “divatozós” lányos dolgoknak, a kisebbik lánybabának, kreatív játéknak örülne.

A nagybeteg Éva még a betegágyán is gyermekeikért és férjéért aggódik. Bízik az emberek együttérzésében, és segítőkészségében. Ha lehetőséged van támogatni őket, a következő jeligére hivatkozva tudod mindezt megtenni:

Jelige: „Pécsi-ék 20230117

Share on facebook
Megosztás