A megözvegyült anyuka négy gyermekkel, köztük egy csecsemővel maradt egyedül

A Baranya megyében élő Erika egyedül maradt négy gyermekével, akik közül a legkisebb mindössze 6 hónapos. A család meleg víz nélkül, 26 nm-en él, sok a lakbér- és a közüzemi tartozásuk.

A világot sújtó járvány senkit sem kímél, de az amúgy is mélyszegénységben élő családokat szinte kilátástalan helyzetbe sodorja. Ezzel kell szembenéznie most Erikának, a 37 éves, frissen megözvegyült édesanyának is. Élettársa, támasza 41 éves korában hunyt el koronavírus-fertőzés miatt.

A család rossz körülmények között él egy apró, 26nm2-es önkormányzati lakásban. A jelentős tartozás miatt a meleg víz ki van kötve, hideg vízből is csak meghatározott mennyiség áll a rendelkezésükre. A villany feltöltőkártyás, távfűtés van. A mosógépük elromlott.

Jelentős lakbér- és közüzemi tartozásuk van, amit a 120.000 Ft-os havi bevételükből nem tudnak törleszteni. A tartozás egy részét a korábban a lakásban élő nagymama „örökítette” tovább Erikára.

Az édesapa halálával a család még sokkal nehezebb helyzetbe került. Erika a kisbaba mellett nem tud munkát vállalni.

A nagyobb gyermekek 18-12-10 évesek, iskolába járnak. A lányok lisztérzékenyek, a nagyobb fiú pedig tejfehérje allergiás, speciális étrendjük sokba kerül.

Erika nagyon kétségbe van esve a kialakult helyzet miatt. Gyászol, és most ő tölti be gyermekei számára a családfői szerepet is egyszemélyben.

Amire szükségük lenne: segítség a tartozások kiegyenlítéséhez (pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni), mosógép, kézimixer, porszívó, ruhaneműk, de gyakorlatilag bármit szívesen fogadnak.

A gyermekek méretei: 18 éves lány: S-M póló, 36-os nadrág, 40-es cipő. 12 éves lány: 170-es gyerek méret, 39-es cipő. 10 éves öccse ugyanilyen méretű cipőt és ruhát hord. A 4 hónapos kisfiú koraszülött volt, jelenleg 62-es méretű ruhákra van szüksége.

Jelige: „Szegfű 20210416”

Share on facebook
Megosztás