A nagymama nehéz körülmények között neveli a donorra váró vesebeteg kisfiút és testvérét

Az 58 éves Vali egy Hajdú-Bihar megyei községben él élettársával és két kisunokájával. A fiúk 9 és 10 évesek. A rossz körülmények és alultápláltság miatt a gyermekeket kiemelték a családból, így kerültek a nagymamához.

A nagyobbik fiú, Dani négyéves kora óta súlyos vesebeteg, folyamatos orvosi kezelésre szorul. Donort egyelőre sajnos nem kaphat. Asztmás és magas a vérnyomása is. Havi gyógyszerei kb. 20 000 Ft-ba kerülnek. A betegség nagy lelki és anyagi terhet jelent a család számára.  A kisebbik fiú, Beni autista.  

A nagyszülők is betegesek, több műtéten vannak túl. Vali élettársa hasi sérülése miatt jelenleg sajnos nem tud dolgozni. Emellett ő is magas vérnyomással küzd.

Bevételük mintegy 90 000 Ft-ra tehető, míg kiadásuk kb. 40 000 Ft.

A házban elkezdtek kialakítani egy fürdőszobát, de sajnos befejezni nem sikerült, a víz sincs bevezetve. A másik utcából hordják a vizet főzéshez, tisztálkodáshoz. Dani súlyos betegsége miatt folyamatosan fertőtleníteniük kell, mert fennáll a fertőzésveszély.

A kis házat, amiben laknak el fogják árverezni. Amennyiben ez megtörténik, a gyermekeket is elveszik a nagymamától, amitől ő nagyon fél, hiszen imádja unokáit.

 

Amire szükségük van: mosószer, tusfürdő, tisztítószer és tartós élelmiszer, esetleg ruhanemű, illetve pénzadomány.

A fiúk méretei: L-es ruha és 36-37-es cipő.

 

Minden nehézségük ellenére, Vali mégis bizakodó, hálás azért a kevésért is, ami van nekik. Szereti az unokáit és mindent megtesz értük. Legfőbb célja, hogy fel tudja nevelni a fiúkat.

Jelige: „Unokák 20230515”

Share on facebook
Megosztás