A nagymama tartja el a négyfős családot

Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti részében, Miskolctól közel 80 km-re fekvő községben él Tímea 7 hónapos babájával, Benikével, a nagymamával, Magdával és a 6 éves kisöccsével, Jancsikával egy 80 m2-es családi házban.

Tímea édesapja 2 évvel ezelőtt elhunyt. Az apa halála után a család nehéz anyagi helyzetbe került. Tímeát a párja még várandósan elhagyta.

Magda közfoglalkoztatottként dolgozik a községben, míg Tímea a babájával van otthon. Az egy főre jutó jövedelmük a rezsi kifizetése után 24.000 Ft. A nem várt kiadások (téli tüzelő beszerzése, betegség esetén gyógyszerek) a napi megélhetésüket veszélyeztetik.

Jancsika ebben az évben kezdte az első osztályt, nagyon szeret rajzolni, festeni, focizni. Kedvenc karaktere Pókember és a Mancs őrjárat csapata.

Amire szükség van: tűzifa, ruha, tartós élelmiszer, babaápolási termékek, játékok. A hölgyek S/M méretű ruhákat és 37-38-as lábbelit hordanak. Jancsika 116-118-as ruhát és 30-31-es cipőt hord. Tímea 7 hónapos babájának 80-as ruhákra és 10 kg-os méretű pelenkára van szüksége.  Babjátékokat, csörgőket is örömmel fogadnak.

Bankszámlájuk nincs, így pénzbeli támogatást készpénzben tudnak fogadni. A mindennapi élethez szükséges adományokért is nagyon hálás a család.

Jelige: „Zsebibaba 20211110”

Share on facebook
Megosztás