A nagymama vette magához elhagyott unokáit

nagymama

Eszter 62 éves egyedülálló nagymama. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében él egy 2 szobás saját tulajdonú lakásban 6 unokájával, akik közül egy már nagykorú.

 

A lakásban van konyha, egy beépített terasz – ahol a gyerekek alszanak – wc és fürdőszoba, ami még nincs teljesen kész.

A két nagylány egy családból való. A szülők lemondtak róluk, így kerültek a Mamához. Annamária – a legidősebb unoka – az iskola mellett cukrászatban dolgozik. Húgával, Georginával segítik egymást, amennyire csak lehet, gondoskodnak magukról.

A másik 4 gyermek szülei börtönben vannak mindketten. Az apa le is mondott a gyermekeiről, hogy ne kerüljenek állami gondozásba. Így a nagymama befogadta őket.

 

A nehézségek ellenére is összetartó a család. Jövedelmük 68.000 Ft.

 

Amire szükség lenne: mosógép, tartós élelmiszer, tisztálkodási szerek (tusfürdő, szappan, toalettpapír, tisztasági kendő , a gyermekeknek ruha cipő és.

A gyerekek méretei: Annamária 20 éves, Georgina 17 éves (mivel gondoskodnak magukról, nem kérnek ruhát), Lajos 13 éves (XL-es ruhaméret: leginkább nadrág és pulóver kellene neki, 40-es cipőméret), Géza 12 éves (XL-es ruhaméret: főleg nadrágra lenne szüksége, 37-es cipőméret), Joli 11 éves (170 cm magas, vékony testalkatú, 37-es cipőméret), Károly 10 éves (150 cm magas, 36-os cipőméret). A két legkisebb gyermeknek 3. és 4. osztályos tanszercsomag szükséges.

Jelige: „Kevin 20201209”

Share on facebook
Megosztás