A napi szükségletekre sem marad az ikreket nevelő családnak

A 29 éves Fanni, 2 és fél éves ikerlányaival él egy Baranya megyei kis faluban, egy szoba-konyha-fürdőszobából álló, komfortos lakásban. Az édesanya az utolsó pillanatban talált megoldást lakhatásukra, a korábbi szükségmegoldás már azzal fenyegette a családot, hogy a lányokat kiemelik a családból.

Fanni sokáig egyedül nevelte a kislányokat, de az apuka szerencsére újra velük él, napi bejelentésű munkája van, ez a fixnek mondható bevétel jelenti a család megélhetését. Ezen felül csak a családi pótlékra és a gyermekek 3 éves koráig járó GYES-re számíthatnak.

Az összes bevételük 200.000 Ft, az albérlet költsége rezsivel 130.000 Ft-ot vesz el ebből, a maradék kicsinyke összeg nem fedezi még a napi szükségleteket sem.

Fanni 8 általános iskolát végzett, jelenleg a lányokkal van otthon, akik ősztől óvodába járnak majd, így az anyuka el tud menni akár távolabbra is dolgozni. Egy tanfolyam elvégzése is segítheti a munkába állási esélyeit.

Amire szükségük van: tartós élelmiszer, pelenka, tisztálkodószerek. Az egyik kislány allergiás tüneteket mutat, gyakran fullad, sokat betegeskedik, neki vitaminkészítményekre van szüksége. Ruhaneműknek is örülnének, jelenleg az ikreknek 92-es a mérete, de gyorsan nőnek, így 92-98-104-es ruhákat tudnak használni most, vagy a közeljövőben.

Pénzadományt csekken, készpénzben tudnak fogadni.

Szeretnének városba költözni a jobb megélhetési és lakhatási körülmények miatt, de a jelenlegi anyagi helyzetükben nem tudnak ott megfizetni egy albérletet. Összefogással elérhető lehetne ez a cél számukra.

Jelige: „Iker rózsák 20220228”

Share on facebook
Megosztás