A nappalit csak fólia fedi, a tetőre már nem jutott pénz

amerikav8_fotópályázatos kép_Kasza_Zoltan_.86

Somogyban egy pár száz fős településen él a 36 éves Gábor, feleségével Katinkával, 3 kisgyermekével és a nagymamával, egy 100 nm-es félig kész, hitelre vásárolt családi házban.

Víz, villany, csatorna bevezetésre került, fával tüzelnek, egyedül a nappali felett nincs tető, a felújításnál erre már nem maradt pénz. Ennek befejezéséhez kérnek segítséget. Jelenleg fólia van rajta, és egy kis tőzeggyapot. Ez most télen nagyon hideg, és sajnos az eső is beesik, ilyenkor vödröket raknak a beázások alá, így próbálják átvészelni. A tetőn lévő munkálatok – a komplett elkészítés – nagyjából 600.000 Ft-ba kerülne. A nyílászárók is cserére szorulnak.

 

Gábor egy speciális gyermekotthon nevelője volt. Jelenleg főállású hitoktató. Felesége Katinka a közmunkaprogramban dolgozik. Bevételük 150.000 Ft, amiből havonta a családnak élnie kell: háztartást vezetni, a gyermekeket ellátni, számlákat kifizetni. Ennek ellenére nincs nagyobb tartozásuk, mivel nagyon igyekeznek nem elmaradni a számlák kifizetésével. A nagymama egészségi állapota nem túl jó, sok gyógyszert kell szednie, és a gyógyszerek kiváltása után a nyugdíjából szinte semmi sem marad.

A gyermekek 5, 8 és 10 évesek. Ők mindent megkapnak, amire szükségük van, még akkor is, ha a szülőknek nélkülözniük kell.

 

Amire szükség lenne: a tető elkészítésére a nappali felett 120 méter Bramac tetőléc, illetve 110 m2 trapéz lemez alá való fólia (vagy anyagi támogatás a felsoroltak beszerzéséhez bankszámlaszámuk van), Illetve ha egy ács jelentkezne és vállalná a munkát, azért is hálásak lennének. A nyílászárók cseréje, hűtőszekrény, háztartási gépek – a jelenleg is használatban lévők már nagyon régiek, és sok villanyt fogyasztanak.

 

Gábor és Katinka, kedves szerény házaspár, úgy érzik nincs okuk panaszra. A gyermekek nem nélkülöznek, szeretetben, megértésben élnek. Csak a tető hiányzik még, hogy mindenük meglegyen.

Jelige: „AmerikaV8 20201210″

Share on facebook
Megosztás