A négygyermekes családnak nincs elég tűzifája

négygyermekes_család

kép forrása: Unsplash

Amália és élettársa Győr-Moson-Sopron megye egyik kis településén élnek, igen nehéz körülmények között, négy gyermekkel egy CSOK hitellel vásárolt 3 szobás saját családi házban.

Jelenleg csak 2 szobában laknak, mert a harmadikat nem tudják befűteni. Tűzifára lenne szükségük. A házban van vécé, a fürdőben elektromos fűtést használnak, és villanybojler adja a meleg vizet. A villanyóra kártyás, a vízóra nem. Palackos gáztűzhelyen főznek, fatüzelésű kályhával fűtenek. Nincs internet, tévé van, a telefonjuk feltöltőkártyás.

A család havi jövedelme a családi pótlékkal együtt 150 000 Ft. A mostani nehéz időkben családfőnek egyelőre csak alkalmi munkára van lehetősége. Amália otthon van, a négy gyermeket neveli. A családnak vízdíj elmaradása és 3 000 000 Ft hitel tartozása van. A hitel havi törlesztő részlete 60 000 Ft, amit nem tudnak fizetni. A havi rezsi (villany+ víz + TV+ telefon) 45 000 Ft.

 

Amire szükség lenne: tartós élelmiszer, tűzifa, tisztálkodó és tisztítószerek, mosószer, a gyerekeknek ruha és cipő. A hitel és a vízdíj elmaradás kifizetéséhez anyagi támogatás.

A gyerekek ruha- és cipőméretei: 6 éves Lalika 110/116-os ruha, 28-as cipő; 9 éves Lenke 110/116-os ruha, 28-as cipő; 10 éves Feri 126-os-os ruha, cipő 33-as cipő; 11 éves Kinga XS-es ruha és 34-es cipő.

 

A nehézségek ellenére Amália és élettársa bíznak abban, hogy több munkalehetőséggel és kis segítséggel talpra tudnak állni és jobb körülmények között nevelhetik 4 gyermeküket.

Jelige: „Négygyerek 20201216”

Share on facebook
Megosztás