A nyári konyhában szűkölködik a hétfős család

Edina élettársával és öt gyermekükkel egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen él, szülei házának melléképületében, a nyári konyhában.

Edináék a nagymama, Kati néni házában élnek, a nyári konyhában, ahol van egy főzősarok, egy szoba és egy félszoba. Nagyon szűkösen férnek el itt, főzni és fürdeni átjárnak a mamához. Kati néni igyekszik mindenben segíteni, mert lányát, Edinát enyhe fokú értelmi nehezítettség érinti. Mindent jól ellát, gondozza a gyerekeket, óvodába, iskolába hordja őket, eteti, öltözteti őket, inkább csak az ügyek intézésében van szüksége egy kis segítségre. Kati néni közmunkás, alacsony bérből él.

Ákos, az édesapa is közmunkásként dolgozik, csekély jövedelme van. Edina otthon van gyesen a gyerekekkel, bevételi forrása a családi pótlék és a gyes. Nagyon nehéz a gyerekek ruháztatása, élelmezése. Legnagyobb gyermekük 12 éves, a legkisebb mindössze 10 hónapos, négyen iskolások. Vékony testalkatú gyerekek, sajnos gyakran betegeskednek, a kicsinek idült tüdőbetegsége van. Betegségek idején a gyógyszerek kiváltása nagy terhet jelent a családnak.

Amire szükségük van: élelmiszer, pénzadomány (bankszámlára tudják fogadni), babaholmik (pelenka, cumi stb.), ruházat. Méreteik: 12 éves lány S méret, 37 cipő, 9 éves fiú 140, cipő 36. 7,5 éves lány 130 cm, 33/34 cipő, 6 éves lány 115-120 cm, cipő 31. 10 hónapos kislány 85 cm. Anyuka XL, cipő 40, apa 2XL 40/41 cipő, nagymama 3XL, 39 cipő. A négy iskolás gyermeknek ősszel segítség kellene az iskolakezdéshez. Szívesen költöznének nagyobb házba, vagy bővítenék a jelenlegit, ebben is örömmel fogadnának segítséget.

Kati néni sokat segít a lányának, unokáinak, amíg tud, de szeretne élhetőbb körülményeket, biztosabb jövőt nekik, amihez segítségre lenne szükségük.

Jelige: „Szegénysors 20230518”

Share on facebook
Megosztás