A saját otthon megteremtéséért küzd a gyermekeit egyedül nevelő fiatal anya, legkisebb gyermeke gyógyíthatatlan beteg

Ildikó fiatal kora ellenére már sok megpróbáltatáson esett át. A 25 éves anya Heves vármegyében, a Mátra déli oldalán, nem messze Gyöngyöstől a nagyszülőkkel él három gyermekével. A családi ház 2 szobáján összesen 7 fő osztozik. A víz, villany, gáz be van vezetve, de télen főleg fával fűtenek.

A család legnagyobb tragédiája, hogy a legkisebb gyermek, az 5 éves fiúcska vízfejűségben szenved, vak és súlyosan értelmi fogyatékos. Állapotában sajnos nem várható javulás. Mivel állandó felügyeletet igényel, egy gyermekotthonban ápolják. Ildikó lehetőségeihez mérten rendszeresen látogatja, szomorú és tehetetlen amiatt, hogy nem tud rajta segíteni.

Az anyuka 8 általánost végzett, később virágkötészetet tanult. Sajnos gyakorlati helyet nem talált magának, így abbahagyta az iskolát. Folyamatosan keresi a munkalehetőségeket, jelenleg az önkormányzat foglalkoztatja fix határidejű munkaszerződéssel, amely nyár végéig szól. Már most tervezi a jövőt, a közeli gyárban szeretne ősztől elhelyezkedni.

Bevétele a két kislány után járó családi pótlékból és a közmunkás-fizetésből áll, ami kb. 150 ezer Ft. Megélhetésüket ez az összeg nem fedezi, ezért Provident kölcsönt vett fel, hogy a lányoknak biztosítani tudja az alapvető szükségleteit. A törlesztőrészlet 40 ezer Ft, aminek a negyedét, 10 ezer Ft-ot tud csak havonta visszafizetni.

A gyermekek édesapja nincs jelen a család életében, gyermektartást sem fizet. Helyette az államtól kap a kisfiú után 15 ezer Ft kompenzációt. A két kislány vidám, életrevaló és ami a legfontosabb: egészségesek. Betti 7 éves, most végezte el az iskola első osztályát. Ági még óvodás, ősszel lesz nagycsoportos.

Amire szükségük van: kislányoknak ruhaneműk, tartós élelmiszer, és pénzadomány, amelyet bankszámlaszámra tudnak fogadni.

Kislányok mérete: mindketten 116-os méretű nadrágot, 98-104-es pólót, felsőt viselnek. Cipőméretük 29-30-as.

Ildikó nagy álma egy saját otthon, az önálló élet, ezért is fontos, hogy mielőbb  elhelyezkedhessen egy stabil munkahelyen. Ha az adósságait ki tudja fizetni, sokkal jobb kilátásai lehetnek a jövőjükre nézve.

Jelige: „Segítsük egymást 20230606”

Share on facebook
Megosztás