A súlyos betegséggel küzdő édesanya neveli beteg kisfiát nehéz anyagi körülmények között

Baranya vármegye déli részén, a Villányi járásban él egyre rosszabb lelki és anyagi helyzetben a háromfős család. Magdi, a 46 éves, autoimmun betegséggel diagnosztizált édesanya, akit már kétszer műtötték tüdődaganattal.

Szerencsére jelenleg negatívak a leletei, a légzése nehézkes, hamar elfárad, állapota miatt nem tud dolgozni. A családban nevelkedő 15 éves fiú, Dávid visszafordíthatalan látóideg sorvadásban szenved, állapota egyre rosszabb. Szeretne tanulmányait folytatni, most volt 8. osztályos, de ez a jelen helyzetben nem biztos, hogy kivitelezhető. A gyermek édesapja nem él együtt a családdal, Magdi egyedülálló édesanya volt, amíg meg nem találták egymást jelenlegi élettársával.

A család most a férfi saját tulajdonú elég rossz állapotú családi házában él. A fűtés célját szolgáló kazán nem megbízható, ami miatt félnek is a téltől, hogy elromlik és fűtés nélkül maradnak. Víz és villany van, telefon és internet nincs bevezetve. Az ablakok cserére szorulnak.

A család bevételét a Dávid után járó ápolási segély és családi pótlék adja, ez csupán 100 ezer Ft. Magdi élettársa árufeltöltőként dolgozik, fizetéséből hitelt fizet, így ő is nagyjából 100 ezer Ft-tal tudja gyarapítani a családi kasszát. Vízdíj elmaradásuk van, ami 40 ezer Ft, és az önkormányzat felé is tartoznak 70 ezer Ft-al. Dávid ingyen kaphatja az étkezés, ha ez utóbbit sikerül rendezniük.

A család nagyon szeretné az otthonukat élhetőbbé tenni (kazán, ablakcsere), ennek kivitelezéséhez segítségre van szükségük. Amire szükség van: pénzadomány, amit bankszámlára is tudnak fogadni. Tartósélelmiszer, tüzifa. Dávid nagy álma, hogy legyen egy okostelefonja, amivel társaival tudná a kapcsolatot tartani.

Ruhanemüt is fogadnak: Dávid vékony testalkatú, 175 cm magas S-es, M-es ruhákat visel, lába 42-es. Az édesanya S-es méret, lába 37-es, élettársáé férfi L-es méret és 43-as cipő.

A család nagyon rossz lelkiállapotban van amiatt, hogy Dávid látásában nem várható javulás, mindent elkövetnek, hogy ideális körülményeket teremtsenek a gyermek számára.

Jelige: „Golyó 20230722

Share on facebook
Megosztás