A szél nagy úr

Fővárosunkban, a Duna bal partján él Zsófia férjével és négy gyermekével egy önkormányzati bérlakásban. A lakás nyílászárói elavultak, a szél keresztülfúj a lakáson, hideg van. A családfő jövedelméből élnek hatan, Zsófia műtétre vár a közeljövőben.

Budapest egyik kerületében él a hat tagú család. Az édesanya Zsófia 39 éves, csomagszortírozó. Összkomfortos a lakás melyben élnek, de a nyílászárók borzalmas állapotban vannak. A lakáson átsüvít a szél. Egy radiátor áll rendelkezésre, mellyel két szobát próbálnak kifűteni.

296 000 Ft a havi bevételük, jelenleg az édesapa dolgozik egyedül. A rezsi és a hitel törlesztése után, alig marad pénzük a megélhetésre. Szociális támogatást nem kapnak, mert olyan sávba esik a jövedelmük, ami még nem indokolja ezt. Zsófia a kisfiukkal van sokat otthon. Az édesanya egészsége nem jó, hasi sérvműtétre vár.

A család együttműködő, terveznek előrébb lépni, de ehhez, az első lépéseknél segítségre lenne szükségük.

Amivel a támogató segíthet:
szeretnék a nyílászárókat lecserélni, élelmiszert, tisztálkodási szereket szeretnének, szemüvegre lenne szüksége a gyerekeknek, a tanuláshoz számítógépre, játékokra (szinte nincs is a gyermekeknek).

Ruhákra is szükség van, a következő méretekben:
7 éves fiú  165-ös ruha, 38-as cipő,
4 éves fiú, 116-os ruha, 28-as cipő,
12 éves ikrek 170-es ruha és 39-40 cipő.

Anyagi segítséget bankszámlán tudnak fogadni.

Amennyiben lehetőséged van őket segíteni a továbblépésben, a komfortosabb mindennapokban, a Szeles otthon_20230405 jeligére hivatkozva megteheted.

Jelige: „Szeles otthon 20230405”

Share on facebook
Megosztás