Adósságát törleszti a közmunkás anya, mindent meg akar adni kiválóan tanuló kislányának

Zsuzsanna kitartó, kitörni vágyó anyuka Baranya megyében. A közmunkásként dolgozó, egymilliós adósságba belesodródó anya szeretne mindent megadni kiválóan tanuló 12 éves kislányának, akit egyedül nevel.

Zsuzsanna és a kislánya, Anna bérelt házban élnek ketten, ami konyhával, fürdővel és egy kis szobával rendelkezik. Víz, feltöltőkártyás villany, internet, telefon van, de a WC a házon kívül található, fával fűtenek, és a főzéshez gázpalackot használnak.

Az anyuka 8 általánost végzett, régebben gyárban dolgozott, jelenleg közmunkás. Egymillió forintos adóssága gyűlt össze, emiatt 5 évig visszatartják a fizetése egy részét. Jelenlegi keresete 38.000 Ft, a családi pótlékkal együtt az összes bevételük 51.000 Ft. Ebből a kiadások után (albérlet, villany, gáz, internet, telefon) 11.500 Ft marad egy hónapra kettejük számára.

A 12 éves kislány egészséges, kiemelkedő tanulmányi átlaggal rendelkezik, és az iskolája is támogató, jó közeget nyújt a számára.

A háztartásban tartós élelmiszerre, illetve húsra volna szükség, amit a fagyasztóba elrakhatnak. Az automata mosógép ajtaja leszakadóban van, így ennek lecserélése esedékes.

Anna imádja a cicáját, Cirmit, és szeret minden macskával kapcsolatos dolgot. Vágyik egy saját kerékpárra, örülne ezen kívül korának megfelelő kézműves- vagy társasjátékoknak, édességnek, rajzeszközöknek és nyári szoknyáknak. Ezen kívül macskaalommal, a kislány számára vitaminokkal, vény nélkül kapható köhögés- és lázcsillapítókkal, tetű megelőzésére szolgáló sprayvel lehet nekik a legtöbbet segíteni.

Anna méretei: 152-164-es ruha, 36-37-es cipő.

Pénzadományt csekken tudnak fogadni.

Zsuzsanna mindent megtesz azért, hogy biztosítani tudja a lánya egészséges fejlődését, kettejük boldogulását. Lelkiismeretesen beosztja a pénzt, és mindig gondol a holnapra is. Szorgalmasan, kitartóan dolgozik, és hisz abban, hogy ki tudnak majd törni ebből a helyzetből. Segítséggel hamarabb válhat a bizakodással teli tervekből valóság, és a szegénységből való kitörés már nem csak álom lesz számukra.

Jelige: „Ketten az úton 20220228”

Share on facebook
Megosztás