Ágota és párja nem adja fel a harcot 7 gyermekükért

liliomok7_scott-webb-1ddol8rgUH8-unsplash

A Borsod megyei 7 gyermekes család kálváriája akkor kezdődött, amikor Ágota és Lajos otthonát – amit béreltek – a ház tulajdonosa eladta a fejük fölül. Mikor a jelenlegi tartózkodási helyükre költöztek, a nagyobb gyerekeket elvették, mert nem volt állandó bejelentett lakcímük és elegendő fekvőhely.

Ebben a házban, ahol jelenleg laknak két és félszoba, főzőfülke, spájz, WC, fürdőszoba és nappali található. Ez jelenleg egy szívességi ingatlan, de sajnos igen rossz állapotú. A vizet kikapcsolták, mivel Lajos elhunyt volt felesége jelentős hátralékot hagyott maga után. Vizet az utcában lévő kútról hoznak, amíg a számlát nem tudják rendezni. A villanyóra feltöltős, fával tüzelnek, az internet vezetékes. A fürdőszoba teljes felújításra szorul, a fürdőkád rozsdás, cserélni kell, a bojler nem működik, kézmosó nincs benne. Tárcsás mosógép van, de centrifugára is szükség lenne, mert jelenleg a kézzel csavart ruhák nehezen száradnak meg. A szobák aljzata beton és nincs szőnyeg, nincs megfelelő bútor és elegendő ágy, paplan, párna vagy ágynemű a gyerekeknek. A nyílászárók is rossz állapotban vannak.

Lenne egy másik lakhatási lehetőség: 500.000 Ft-ért vásárolhatnának egy ingatlant, ami végre állandó és saját tulajdonú. Itt megteremthetnék azt az otthont, ahová gyermekeikkel együtt közösen beköltözhetnének.

 

Ágota végzettsége virágkötő és kereskedelmi iskolát végzett. Ezenkívül OKJ-s konyhai kisegítő és szakács végzettsége is van. Lajos jelenleg Budapesten kapott állást, ingázik.

A család mostani jövedelme 60 000 Ft.

 

A gyermekek:

14 éves lány, szeret táncolni és zenét hallgatni (Méretei: 152 cm, 46 kg, 37-es láb)

13 éves fiú, szeret zenét hallgatni (Méretei: 150 cm, 41 kg, 40-es láb)

12 éves fiú, kitűnő tanuló (Méretei: 138 cm, 40 kg, 41-es láb)

10 éves fiú (Méretei: 126 cm, 30 kg, 37-es láb)

7 éves lány, szeret babázni (Méretei: 116 cm, 28 kg, 30-as láb)

5 éves lány, szeret babázni (Méretei: 110 cm, 24 kg, 28-as láb)

8 hónapos fiú baba (Méretei: 90 cm, 12 kg, 20-as láb)

Mindannyian egészségesek.

 

A gyermekeket rendszeresen látogatják a nevelőszülőknél.

 

Amire szükség lenne: Anyagi támogatás (bankszámla van) a házvásárláshoz (500.000 Ft), tűzifa, konyhai felszerelés, centrifuga, fürdőkád, bojler, ágyak, bútorok, ágynemű, párnák, takarók, szőnyegek, a gyermekeknek ruha és cipő.

 

A szülőknek az a legfontosabb, hogy a gyermekeiket visszakaphassák és újra együtt lehessen a család. Legyen kinek mesét olvasni és „Jó éjt!” puszit adni.

Jelige: „Liliomok 7 20201127″

Share on facebook
Megosztás