Alig tud enni adni unokájának a krónikus beteg nagymama

Leila_20210324

Mária és élettársa egy Borsod megyei kistelepülésen élnek. 5 felnőtt gyermekük van, akik már mindannyian családot alapítottak. Mária már nem számított újabb „gyermekáldásra”, de az élet úgy hozta, hogy a 20 hónapos unokájukat is neki kell felnevelnie, mert a kislányról lemondtak a szülei.

 

Mária 51 éves, ő és párja is krónikus beteg: szív és érrendszeri problémák, magas vérnyomás, hasnyálmirigy betegség sújtja őket, gyógyszereket szednek.

Saját parasztházukban élnek, ami rossz, felújítandó állapotú. Csak hideg víz van, nagy szükségük lenne egy bojlerre a melegvíz előállításához, most csak melegíteni tudják a vizet. Palackos gázzal főznek. Villany van, WC csak az udvaron. Fával fűtenek. Az ajtó és az ablakok is nagyon régiek, huzatosak.

A nagymama közmunkásként dolgozik, nemrég kapott erre lehetőséget. Emellett csak az unoka után kap családi pótlékot és GYES-t.

 

A kislány egészséges, de nagyon alultáplált. Szívesen fogadnak számára ruhaneműket, lábmérete 20-as. Nagyon kevés játéka van.

Amire szükségük van: bojlert, tüzelőt és tartós élelmiszert szeretnének kapni, mert a gyógyszerek kifizetésén felül alig marad pénzük élelemre. Nagyon örülnének egy tabletnek. Adományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

 

A családnak nincs tartozása, de a bevételeik nem fedezik a kisunoka neveléséből adódó többletkiadásaikat, illetve a körülményeik javítására sincs sajnos fedezet, ehhez kérnek segítséget.

Jelige: „Leila 20210324”

Share on facebook
Megosztás