Álmuk egy fürdőszoba és benti mosdó

Tímea 9 éves kislányával és édesanyjával él BAZ megye egyik kistelepülésén. Az egyedülálló anya és a beteges nagymama is közmunkásként dolgoznak, többek között egy fürdőszoba kialakításához kérnek segítséget.

A 35 éves nőt gyermekének apja elhagyta, gyerektartást ritkán fizet.

A ház a nagymama tulajdonában van, az ingatlanban van víz és villany, de fürdőszobát és benti WC-t már nem tudtak kiépíteni anyagi okok miatt.

Fával fűtenek, de körülbelül két hét múlva elfogy a tűzrevaló. Közüzemi tartozásuk nincs, de korábban felvettek egy személyi kölcsönt, amit egy ideig nem tudtak törleszteni, így a tartozásuk is jelentősen megemelkedett, ez nagyon nyomasztja őket. A családnak az egyik legnagyobb segítség az volna, ha valaki meg tudná oldani, hogy a házban legyen fürdőszoba és WC. A személyi kölcsönt is arra vették fel korábban, de akkor másra kellett a pénz.

Tímea igyekszik kitörni a mélyszegénységből. Érettségije, egy számítógépkezelő és egy férfiruha-készítő képesítése is van. A jogosítványt is szeretné megszerezni, hogy kislányát, Sárát el tudja vinni egy távolabbi iskolába, illetve ő is jobb munkára pályázhatna más településeken. Sárának próbál mindent megadni a lehetőségekhez képest.

A kislány 3. osztályos tanuló. Vékony, magas lány. Ruhamérete: 145-152. Cipőmérete: 35-ös. Nagyon szereti a tinisorozatokat: Sam és Cat, V, mint Viktória. Ezen kívül imád rajzolni, festeni. De sok idejét leköti a tanulás. Nagy álma egy új mobiltelefon lenne, mert a mostani már nagyon elavult.

A pénzadományokat bankszámlára is tudják fogadni. 

Jelige: „Haladjunk a korral 2022­0308”

Share on facebook
Megosztás