Álmuk, hogy a felújítandó önkormányzati lakást megvehessék maguknak

Katalin és András egy Nógrád megyei kistelepülésen él 8 éves, enyhén autista kisfiukkal. A szülők havi 200.000 Ft-ból gazdálkodnak, az apa kőműves, alkalmi munkákat vállal. Az anya érettségizett, állása azonban nincs. Csupán részmunkaidőben tudna dolgozni a gyermek mellett, azonban a környéken nincs ilyen lehetőség.

A család egy erősen felújítandó önkormányzati lakásban él, amiért havi 11.000 Ft-ot fizetnek. Az épületet pár éven belül havi törlesztés mellett megvehetné a család, azonban az anyai nagymama 1,5 millió forint adósságot hagyott rájuk, amit nem tudnak törleszteni az önkormányzat felé. Így az ingatlan megvásárlása egyelőre csak álom számukra.

A házhoz tartozik egy kiskert is, Katalin veteményesnek használja, házi zöldségkeveréket szokott készíteni, amit aztán a helyi kisboltban forgalmaznak. A szülők azon dolgoznak, hogy a lehetőségekhez képest mindent megadjanak gyermeküknek – aki speciális iskolába jár –, s a gyógyszereket és egyéb költségeket is finanszírozni tudják. 

Az örökölt adósság teljes rendezésére azonban nem látnak esélyt segítség nélkül, így egyre távolodnak attól, hogy valaha övék legyen az ingatlan.

Éppen ezért a család leginkább pénzadománynak örülne, illetve a 8 éves kisfiú nagyon szereti a LEGO-kat.

Mindössze 1,5 millió forint választja el a családot attól, hogy végre saját otthonuk legyen. Ha szeretnéd őket támogatni, az alábbi jeligével teheted meg.

Jelige: Csodára várunk­   20221106

Share on facebook
Megosztás