Anyaotthonban-hontalanul négy gyerekkel

A 44 éves Sára Baranya megyében, annak központjában él gyermekeivel, anyaotthonban. Egyetlen lehetőségként költöztek ide, bár itt is „véges” a lakhatás lehetősége.

Korábban egy önkormányzati bérleményben húzták meg magukat, ami az egyik családtagjának volt kiutalva. Miután ő elköltözött, nekik is menniük kellett. A gyermekek édesapja nincs jelen az életükben, támogatást nem tud nyújtani.

A fiúk nagyon kicsik még, 4-5-7-8 évesek, Sára egyedül hozza és viszi őket iskolába és óvodába. Munkát vállalni amiatt, hogy a gyerekek gondozásához semmilyen segítsége nincsen, nem tud.

Így gyakorlatilag nincs munkából származó bevétele, juttatása, és segélye sem. Egyedül a gyerekek után járó családi pótlékot, és GYOD-ot kapja, ami 83 ezer Ft. Az anyaotthon fedelet biztosít a fejük fölé, van víz, villany, fürdőszoba. Minden egyebet az édesanyának kell megteremtenie, amit szerény bevételéből képtelen megvalósítani.

Sára 6 osztályt végzett, korábban közmunkásként dolgozott, elvégzett egy számítógépes tanfolyamot. Segítséget jelente valamilyen 4 órában végezhető munka, amit napközben elvégezhetne, míg a gyerekek közösségben vannak.

Amire szükségük van: Tartós élelmiszer, tisztálkodási csomag (tisztálkodószerek, papíráruk). Ruházat és cipő a fiúknak.

Méretek:

118-as ruhaméret, 25-ös cipőméret

122-es ruha, 28-as cipőméret

122-es ruha, 30-as cipőméret

130-as ruha, 32-es cipőméret

Az anyuka szeretné fiainak biztosítani a stabil, nyugodt életkörülményeket, és megoldani a lakhatásukat. Lehetőségeihez mérten mindent elkövet, hogy ez sikerüljön.

Jelige: „Rubina 20230118”

Share on facebook
Megosztás