Áram lenne a legnagyobb ajándék a 9 éves autista kisfiával élő, nemrég megözvegyült fiatalasszonynak

tanyasiélet_villany_light-bulb-3104355_1920

Nógrád megyében él a 35 éves Judit, autista 9 éves kisfiával. A nemrég megözvegyült fiatalasszony egyedül maradt egy külterületi tanyán áram nélkül. A család szeretetben élt hármasban, és az állataikkal a tanyasi világban, amikor szeptemberben a férfi hirtelen rosszul lett, és hosszas küzdelemben december legvégén daganatos betegségben elhunyt.

Azóta Judit a gyász nehézségeivel küzd, de tiszteletreméltó fegyelemmel és tartással próbálja megoldani a mindennapi életüket. Munkát vállalni nem tud, mert fiát az adottságai miatt a 15 km-re fekvő iskolában vették fel, ahol fejlesztő órákat is kap, így napjuk egy része utazással telik.

Anyagi bevételük csak az emelt családi pótlék és anyasági segély, melynek összege együttesen 52.000 Ft havonta. Az édesanya szeretete és türelme a fiával, és pozitív életszemlélete sokunk számára példaértékű lehet. Egyedül maradva, a sok férfimunkától sem visszariadva néz előre az életben.

Egyetlen vágyuk az, hogy áram legyen a házukban. Az 500 méterre levő falu határából kellene kiépíteni az áramot, melyre 1,8 millió forintos árajánlatot kaptak.

Sajnálatos módon pár éve csaló villanyszerelők áldozataként nagyobb, erre a célra fordított összegük elúszott.

 

Elköltözni nem szeretnének, hisz itt találták meg a boldogságukat, szeretnek itt élni, de sok nehézségüket oldaná meg a kiépített elektromos hálózat.

 

Ehhez kérnének anyagi és/vagy fizikális segítséget, illetve pályázatírót, aki segítene vágyaik megvalósításában.

Jelige: „Tanyasiélet 20210111”

Share on facebook
Megosztás