Autista gyermeke fejlesztéséért küzd az édesanya

Egy fővárosi albérletben neveli segítség nélkül két fiát az elvált, 43 éves Magdi. Kisebbik gyermeke, a majdnem 5 éves Peti, autista, spektrumzavarral élő. A lépcsőház, és az albérlet ahol élnek ágyi poloskával fertőzött. A poloskaírtás hatástalan, ráadásul alkalmanként 20 ezer Ft. Magdi szeretne máshová költözni, de kaucióra nincs pénze.

Kisfia Peti, nem beszél, szemkontaktust nem tart, kizárólag folyékony táplálékot fogyaszt, pelenkázni szükséges. Jelenleg egy, az állapotára szakosodott intézménybe jár, ahol napi 4 órát tölthet, és ahova édesanyja hozza-viszi. Otthon folyamatos felügyeletet igényel. Mivel nincs kire hagynia kisfiát, így Magdi munkát vállalni nem tud. Peti fejlesztése miatt költöztek a fővárosba, illetve annak reményében, hogy könnyebben tud majd munkát vállalni akkor, amikor már fia hosszabb időt tölthet az óvodában/iskolában.

A család bevétele a Peti után járó otthongondozási díjból, és a családi pótlékból áll. Így, miután kifizették az albérletet, a rezsit, a speciális vitaminokat, kb. 40 ezer Ft marad megélhetésre. Peti fejlesztésére már nem marad. A vidéki ingatlanban 2 millió Ft tartozást hagytak maguk után, amit szintén nem tudnak kifizetni.

Szociális támogatásokra nem tarthat igényt, mert azok igénybevételéhez állandó, helybeli lakcím szükséges. Az albérletbe bejelentkezni nem tudnak, a főbérlő ragaszkodik a közjegyzői okirathoz, ami 40 ezer Ft, és amire szintén nincs pénzük.

A nagyobbik fiú, Béci 16 éves és lelkileg nagyon törékeny. A kamasz fiú inkább női minőségben szeretné élni a mindennapjait, ennek külső jegyeit is magán viselve. Társai nehezen fogadják el, sok bántó megjegyzést kap. Édesanyja viszont szilárdan mellette áll, mindenben támogatja.

Amire a legnagyobb szükségük van: anyagi támogatás, amit bankszámlaszámra is tudnak fogadni. Tartós élelmiszer, Müller tejitalok és ruhanemű.

Méreteik: Peti ruha 110-es méret, cipőméret 27-es. Béci XXL-es méret, cipőméret 42-es. Magdi ruhamérete XL-es méret, cipőmérete 38-as.

Magdi leghőbb vágya egy biztonságos, tiszta lakókörnyezet és az, hogy Petit fejlesztésre tudja vinni.

Jelige: „Esélytelenből halhatatlan 20221220”

Share on facebook
Megosztás