Az 5 fős családban krónikus betegséggel küzd mindkét szülő, albérletüket felmondták

Heves megyében, Gyöngyöstől nem messze él egy kis faluban Edit és családja. Sürgős segítségre van szükségük ahhoz, hogy a közeljövőben is legyen fedél a fejük felett.

Edit férje 83%-os rokkant, részlegesen le van bénulva, súlyos cukorbetegséggel és daganatos betegséggel küzd. Folyamatos ápolásra szorul. Edit egészsége megromlott, miután ammóniamérgezést szenvedett egy üzemi baleset miatt. Kártérítést nem kapott.

Egyetlen fix bevételi forrásuk a családi pótlék, melyet Edit takarítással, tavasztól-őszig idénymunkákkal egészíti ki.

A családban két kiskorú gyermek és az apa első házasságából származó 34 éves, kis mértékben értelmi fogyatékossággal élő lány él. Ő munkaképes, egy hűtőházban dolgozik, jövedelme egy részét hazaadja.

Jelenlegi albérletüket felmondták, az új albérlet kauciójára nincs tartalékuk, sürgős támogatásra van szükségük.

A 14 éves nagylánynak magas a vérnyomása, diszlexiás, pszichológus kezeli, amikor meg tudják oldani az odajutást. Képzőművészetekben jeleskedik, kiválóan rajzol, ehhez szívesen fogadnak eszközöket. A 8 éves kislányuk egészséges, életvidám, imád babázni, kedvencei a sellők. 140-es ruhákat, 34-35-ös cipőket hord. A két nagyobb lány 41-42-es cipőt és XL-es ruhákat hord.

Támogatást bankszámlára is tudnak fogadni, főleg felnőtt pelenkára, gyógyszerre, élelmiszerre van szükségük. A gyerekeknek nagyon sokat segítene egy számítógép vagy tablet a tanulásban. Rengeteget mosnak a fekvőbeteg miatt, jelenleg kézzel, mosógépre is szükségük lenne.

Jelige: „Tavaszváró 20220217”

Share on facebook
Megosztás