Az autoimmun betegséggel küzdő édesanya célja a jelen fenntartása

automimmun_édesa

kép forrása: Unsplash

Bács-Kiskun megyében, a Tisza partján, saját tulajdonú, de külterületi besorolású tanyán él, az autoimmun betegséggel küzdő 46 éves asszony és családja.

 

A betegsége izomsorvadással, -gyengeséggel és -elhalással jár, az orvostudomány jelen álláspontját tekintve visszafordíthatatlan stádiumú. A legfontosabb cél e tekintetben „a jelenlegi állapot fenntartása”.

A ház, a klasszikus régi modellt követve két épületből áll: a lakóházból és egy konyha-fürdőszoba funkciót ellátó melléképületből. A főzést gázpalackkal, a fűtést fával oldják meg. Villany, víz és internetkapcsolatuk szerencsére megoldott.

Ildikó élettársával él, a családot a tíz éves kislánya teszi teljessé. Az anyuka betegségéből kifolyólag nagyon nehezen mozog, élettársa segít neki mindenben. A mozgáshiány következtében további rizikófaktort jelent a kialakult túlsúlyos állapot. A betegség kb. 8 évvel ezelőtt jelentkezett, korábban operátorként dolgozott egy nagyvállalatnál, sajnos az állapota miatt azóta nem dolgozik.

Bevételük zöme Ildikó párjának alkalmi mezőgazdasági munkáiból folyik be, nagyságrendileg havonta 75 000 Ft. A férfi nem mer távolabbi állást keresni, mert a közelben kell lennie, hogy segíthessen, ha kell. Hitelük nincs és nem is szeretnének eladósodni, de ez az összeg sajnos nagyon kevés a megélhetésükhöz. A számlákkal jelenleg 2 havi elmaradásban vannak.

 

Amire szükségük lenne: A kislánynak női S méretű ruhát szokott vásárolni és 39-es cipőt. Tanszerekből is híján vannak. Ildikónak 5XL-es a ruhamérete, 43-as a lába. Párja férfi L méretű ruházatot és 42-es cipőt hord. A háztartásba nagy szükségük van gázpalackra, tűzifára, tartós élelmiszerre.

Amennyiben a támogató készpénzzel támogatná a családot, lehetőség van bankszámlaszámra való utalásra.

 

Ildikó nem roppant össze az állapota miatt, a lakhatási körülményeikre sem panaszkodik. Hisznek és bíznak abban, hogy támogatói összefogással jobbra fordulhat az életük.

Jelige: „Romos, de a miénk 20201111”

Share on facebook
Megosztás