Az édesanya álma, hogy halmozottan sérült kisfia egyszer megszólaljon

Az 52 esztendős Eszter története egyszerre szívszorító és magával ragadó. Az édesanya Győr-Moson-Sopron megyében él 8 éves kisfiával, Marcival. A kisfiú 25 hetesen, koraszülöttként jött világra. Néhány napon belül agyvérzést kapott, az életre való kilátásai szinte a nullával voltak egyenlőek, a legoptimistább becslés 1 évet jósolt neki, azt is úgy, hogy ez idő alatt nem lesz képes „semmire”.

Marci idén 8 éves. Igaz, halmozottan sérült, de életben van, és ez Eszternek a világot jelenti. Ő egész életét a kisfiú gondozásának szenteli, megbékélt a sorsával. Emellett optimista és mindenre hajlandó azért, hogy Marci élete minden nappal teljesebb, élhetőbb legyen. Marci kórképe: beszéd és járásképtelen, enni önállóan nem tud, bébiételt fogyaszt, pelenkázni kell, látássérült. A délelőttöt egy speciális iskolában tölti. Mivel vinni és hozni kell, illetve a lakóhely és az iskola közti távolság is időigényes, Eszter nem tud munkát vállalni, pedig nagyon jól jönne némi keresetkiegészítés a család számára. Blogot vezet, ahol hasonló sorsú családokkal támogatják egymást.

Bevételüket a GYOD (otthon gondozási díj) és az emelt szintű családi pótlék teszi ki, ez összesen kb. 230 ezer Ft. Egy összkomfortos albérletben laknak, ennek a díja rezsivel együtt a bevételük felét elviszi. A maradékból próbálnak megélni, de Marci étkezése, gyógyszerei, vitaminjai mind-mind nagyon drágák, a pelenka is kikerült a közgyógy-kategóriából, Eszter piaci áron veszi. Ebből a speciális élethelyzetből az édesapa kilépett, két éve új életet kezdett, alig-alig látogatja fiát, anyagilag is csak ritkán nyújt támogatást.

Az édesanya arra gyűjt, hogy a kisfiú újra bekerülhessen Solymáron a Borsó Házba. Itt már jártak korábban és javulást értek el Marcinál. Havonta 1 hét bentlakás és terápia sokat segítene a kisfiúnak. Ennek költsége 250 ezer Ft, ez jelenleg megfizethetetlen szerény bevételükből. Már évi egy alkalom is meghatározó lenne.

Amire szükségük van: 122-128-as ruhák, de nagyobb méretet is elfogadnak, mondván jó lesz későbbre! Cipőből csak bentre való kell, mert utcán nem jár a kisfiú, lábmérete 27-es. Rengeteg pelenka fogy, 7-es vagy 8-as méretű. Bébiétel (a legnagyobb gyermekek számára való fajta), vitaminok. Adományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Eszter álma az, hogy Marci egyszer megszólaljon és azt mondja: „Anya!”. Magának semmit sem kért, kisfia támogatása legfontosabb számára.

Jelige: „Járni és beszélni fogok! 20230308”

Share on facebook
Megosztás