Az édesanya szeretné, ha sajátos nevelési igényű gyermeke teljes életet élhetne

A 37 éves Csilla és 11 éves fia Pest megyében élnek. Noel sajátos nevelési igényű, autizmust, ADHD-t állapítottak meg nála, rendszeres gyógyszeres kezelést igényel.

Csilla elvált, egyedül neveli gyermekét. Jelenleg titkárnőként dolgozik az értelmiségi anyuka, aki üzletviteli szakmenedzser szakon végzett a főiskolán. 8 órában dolgozik, nem vett igénybe otthongondozási támogatást, mert akkor csak 4 órában dolgozhatna. Hó végére így is kiürül a kassza, félretenni nem tud.

Saját tulajdonú, 51 nm-es panellakásban élnek, melyre hitelt vett fel Csilla, ennek havi törlesztője 55.000 Ft. A ház több, mint 50 éves, rossz állapotú, fentről folyamatos a beázás. Az erkély penészes, évente kétszer újrafesti és fertőtleníti az édesanya, de le kellene burkolni, hogy a probléma megszűnjön. Ez fontos lenne, mert Noel allergiás a penészgombára. Régiek az ablakok, azokat is ki kellene cserélni. Ahogy a radiátorok is, nem melegítenek rendesen, átmosásra vagy cserére lenne szükség. A hitel és a rezsi elviszi Csilla fizetésének a felét, a többiből próbálja biztosítani az élelmet, ruházkodást, a gyógyszereket (ami 30.000 Ft havonta immunerősítővel együtt), az iskolai költségeket. Tartós élelmiszer, illetve ruhaosztásokon részt szokott venni az anyuka, hogy egy kicsit könnyebb legyen.

Noel speciális iskolába jár, hiperaktív, figyelemzavaros, gyógyszert kell szednie (Ritalion). Fejlesztésre a kora miatt már nem jár, viszont a matematika gyengén megy neki, ebből korrepetálásra lenne szüksége. Szeretne önálló lenni, a nem messze levő iskolába egyedül jár. Leckéit laptopon csinálja, tanul programozni és gitározni is. Nagy szüksége lenne egy Office telepítőprogramra, mely Power Point-ot tartalmaz.

Amire szükségük van: Office csomag a laptopra, matematika korrepetálás gyógypedagógustól, nyílászáró csere, erkély burkolása, radiátor átmosás vagy csere, anyagi támogatás (bankszámla van), tartós élelemiszer, ruhanemű.

Csilla 40-es cipőt és XL-es méretű ruhát hord, Noel 43-as cipőt és L-es méretű ruhákat.

Csilla egy rendkívül erős, céltudatos, csupaszív nő, mindent szeretne megadni gyermekének, hogy teljes értékű felnőtt életet élhessen majd.

Jelige: „Megújulás 20230222”

Share on facebook
Megosztás