Az édesanyára újabb műtét vár, családja hisz a gyógyulásban

Bálint feleségével Tímeával és három közös gyermekükkel egy Fejér-megyei kisközségben él, Dunaújvárostól nem messze. Az édesanya betegsége miatt a család megélhetése veszélybe került.

Egy régi parasztház jelenti a család jelenlegi otthonát, amelyet bérelnek. Bútorzata szegényes, vagy cserére szorul. A fürdőszobát újra kellene csempézni és ablakot cserélni.

Anyagi helyzetük nagyon aggasztó, a 49 éves édesapa nagyon el van keseredve. Ennek fő oka az, hogy felesége Tímea súlyos, daganatos beteg. Már több műtéten és kezelések sorozatán átesett. Jelenleg sincs jó állapotban, várhatóan augusztusban újra megműtik. Családja nagyon aggódik érte.

Bálint jelenleg felesége ápolása és három gyermekük nevelése mellett nem tud munkát vállalni, így az ő keresetét is nélkülözniük kell. Korábban nehézgépkezelő és hegesztő munkakörben dolgozott. Sajnos ő sem teljesen egészséges, gerincsérvvel küzd.

Bevételük mindösszesen 95 000 Ft, mely az ápolási segélyből és a gyermekek utáni juttatásokból áll. Albérletre havi 120 000 Ft bérleti díjat, plusz rezsit kellene fizetniük, ezt azonban nem tudják teljesíteni. Tartozásuk a főbérlő felé 400 000 Ft! Félő, hogy lakhatásuk előbb-utóbb megszűnik, ha nem tudnak időben törleszteni.

A három gyermek rendkívül jó tanuló, szorgalmas és kreatív. A 16 éves középiskolás nagylány szakácstanuló, húga 13 éves, 7. osztályos. Legkisebb testvérük egy 7 éves kisfiú, aki 1. osztályos.

A családnak a legnagyobb szüksége anyagi támogatásra van, ebből tartozásukat szeretnék rendezni. Ezen kívül tartós élelmiszereknek és ruhaneműknek is nagy hasznát vennék. Szeretnének egy hűtő-fagyasztószekrényt is. Pénzadományt bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

A gyerekek ruha és cipőmérete: A nagylány L-XL-es ruhákat hord, lábmérete 39-es. A fiatalabb lány kb. 164-es ruhákat visel, lába 37-es. A kisfiú 134-es ruhaméret, széles lábfejű, 34-es cipőt hord.

A család minden segítséget nagy szeretettel és hálával fogad, az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodnak, hogy átvészeljék ezt az igen emberpróbáló időszakot.

Jelige: „Lehetőség 20220621”

Share on facebook
Megosztás