Az édesapa daganatos betegsége kiújult, a kenyérkereső édesanya egymaga próbálja családját egyben tartani

A Dunántúl középső részén, Fejér vármegye egyik nagyobb városában él a három generációs család egy fedél alatt. Mónika, az édesanya a család motorja, ő gondoskodik beteg férjéről, két kiskorú gyermekükről, illetve a felnőtt lányuk is hazaköltözött a szülői házba, neki szintén két gyermeke van. Így heten laknak együtt egymást támogatva, szeretetben, de mentálisan és fizikálisan is egyre csüggedtebben.

Mónika férje Pali néhány évvel ezelőtt már szembenézett a betegségek legrosszabbikával, ennek következménye volt, hogy 2022-ben egyik lábát combtőnél amputálni kellett, fél évig volt távol családjától a kórházi kezelés miatt. Sajnos jelen állás szerint a kór nem szűnt meg, újabb műtét és kemoterápia vár rá. Ebből kifolyólag a munkából ő végképp kiesett, rokkantsági járadéka 39 ezer Ft.

Felnőtt lányuk eddig külön élt élettársával és két gyermekükkel. A kapcsolatuk megromlott, így haza kellett költöznie, jelenleg a legkisebbel még otthon van, de már keresi a munkalehetőségeket.

Mónika egy multinál dolgozik, váltott műszakban, amit egyre nehezebb megszervezni. Fontos szempont, hogy a fekvőbeteg, ellátásra szoruló férjével mindig legyen valaki, másrészt a négy kisgyermek napirendjét is követnie kell a felnőtteknek.

Lakhatásuk szerencsére megoldott, saját tulajdonú családi házban laknak. Bevételük az édesanya fizetéséből, családi pótlékból, járadékokból tevődik össze, nagyságrendileg 300 ezer Ft-ból élnek meg heten. A rezsiköltségek elszabadulásáig összehúzva a nadrágszíjat valahogy kijöttek egy hónapban, de a gázszolgáltatónál már van elmaradásuk, a gázszámlájuk sokszorosára nőtt, februárban 142 ezer Ft volt. Ezt már sehogy sem tudják kigazdálkodni.

Mónika és a nagylánya nagyon el van keseredve. Felhalmozott tartozásuk sohasem volt, most úgy érzik, a család elindult a lejtőn lefelé és nincs segítség.

A család elsősorban a gyermekek számára kér támogatást, ruhaneműk tekintetében:

  • 9 éves kisfiú: 140-es ruhaméret, 35-ös cipő
  • 8 éves kisfiú és 8 éves kislány: 128-134-es ruhaméret, 34-es cipő
  • 3 éves kislány: 92-98-as ruhaméret

Jövőképük borongós, Pali betegsége, a tartozások növekedése létbizonytalanságot okoz a családnak. A tartozásaikat szeretnék mielőbb rendezni, ehhez támogatást bankszámlaszámra is tudnak fogadni.

Jelige: „Kaktusz virága 20230405”

Share on facebook
Megosztás