Az édesapa rokkantsága miatt szorul segítségre a 4 gyermekes család

A 43 éves Anita rokkant férjével és 4 gyermekükkel él egy Bács-Kiskun megyei településen, nehéz körülmények között.

Anita férje, János 20 évvel ezelőtt sérült meg egy balesetben, aminek következtében a lába azóta is merev. Szüksége lenne egy elektromos mopedre, ami segítené a mozgásban. Szeretne jogosítványt is szerezni, hogy speciális autót vezethessen, és szállíthassa vele a gyerekeket. Mozgássérültsége miatt dolgozni nem tud. Időben sem lenne megoldható, mert Anita sem talált a környéken munkalehetőséget, így Ausztriában vállal idősgondozást. Ez nem állandó, kiszámítható munka, de ha hívják, akkor 3 hétig Ausztriában van, majd 3 hétig itthon. Kintléte alatt János van a gyerekekkel.

A házaspár 4 gyermeket nevel: legnagyobb lányuk idén lesz 18 éves, fodrásznak tanul. Őt követi 17 éves autista fiúk, aki, speciális bentlakásos iskolába jár, és ahol nagyon szépen teljesít, konyhai kisegítő szeretne lenni. 10 éves kislányuk nagyon jó tanuló, neki szüksége van egy új szemüvegkeretre. 5 éves kisfiuk a legkisebb, mindent szeret, aminek van kereke (autó, mentő, tűzoltó).

A család saját tulajdonú felújítandó házban él. Gáz nincs bevezetve, palackkal főznek, fával fűtenek, feltöltős villany van. Anita nagyon szeretne egy gáztűzhelyet és a konyhában meg kellene oldani a víz elvezetését. Jelenleg két szobát tudnak használni. Lenne egy harmadik is, de abban töröttek az ablaküvegek, csak a redőny véd a hideg és az eső ellen, így ezt nem tudják használni. Jelenleg a rokkantsági járadék, és a gyerekek után járó családi pótlék a bevételük, illetve amikor hívják, Anita ausztriai bevétele, ezért sajnos a felújításra nem telik.

Amire szükségük van: tűzhely, tűzifa, tartós élelmiszer, anyagi segítség (amit bankszámlára tudnak fogadni), segítség a felújításban, a 10 éves kislány szeretne egy biciklit, ruhanemű – 160-as méret a kislánynak, a kisfiúnak 104-110-es méret, illetve Anitának munkalehetőség a környéken (kereskedő végzettsége van).

A család számára a gyerekek állnak első helyen, nekik szeretnének mindent megadni. A nehéz körülmények ellenére is nagyon összetartóak, szeretetben nevelik gyermekeiket.

Jelige: „Mindent a gyermekekért 20230119

Share on facebook
Megosztás