Az elhagyott gyermekeket nagymamájuk vette magához

gyermekek_nagymama

Klári, a fiatal egyedülálló nagymama egy Somogy megyei kis településen él három unokájával. A szülők elhagyták gyermekeiket és a nagymama vállalta gondozásukat. Az ikrek alig múltak el egyévesek, epilepsziában szenvednek, a nagylány általános iskolába jár.

Egy saját tulajdonú több szobás családi házban élnek. Van villany, víz, fürdő, de nincs csatorna, a vécé pedig az udvaron van. Télen fával fűtenek. Klári most GYES-en van az ikrekkel, a család összes jövedelme 130 000 Ft.

Nem számíthat segítségre senkitől, egyedül kell megoldania mindent. Az anya havonta egyszer megy látogatni a gyermekeit, az apa egyszer sem, és egyik szülő sem támogatja anyagilag az elhagyott kicsiket.

Az ikrek oxigénhiánnyal születtek, ezért lettek epilepsziásak. Gyógyszereket kell szedniük és Klári rendszeresen busszal viszi őket gyógytornára egy másik településre, hogy az izomzatukat fejlesszék. A nagylány 7. osztályos, 165 cm magas és 37-es cipőt visel.

 

Amire szükség lenne: tűzifa, iker babakocsi, bébiétel, turmixgép; a nagy lánynak ruha, cipő.

 

Klári nagyon elszánt, szerető nagymama. Igyekszik pótolni a szülőket és minden tőle telhetőt megadni az elhagyott kisunokáinak.

Jelige: „Rózsalugas80 20201025”

Share on facebook
Megosztás