Az elvált édesanya egyedül maradt a gyermekeivel és a házfelújítással

Judit egy Somogy megyei kistelepülésen él kisebbik gyermekével egy saját tulajdonú családi házban. Egyedül maradt a CSOK-ban vállalt felújításokkal.

A nő tavaly vált el férjétől, négy gyermekéből a két idősebb már nem lakik otthon, nyolcéves lánya jelenleg az édesapával él, ötéves kislányát egyedül neveli.

A házban van fürdőszoba, víz, villany és cserépkályha, tévéjük és internet-hozzáférésük nincs. Judit az ingatlant falusi CSOK-ból vásárolta. A nyílászárókat és az elektromos hálózatot már sikeresen felújíttatta, de fontos lenne még a teljes vízhálózatot kicserélni, valamint a központi fűtést kiépíteni és a házat kifesteni. Ezek a munkálatok a CSOK-ban vállalt felújítás részei, mindezek pénzügyi megelőlegezésére van leginkább szükség. Ha az elvált nő ezt nem tudja megoldani, akkor akár még a saját tulajdonú ingatlan is veszélybe kerülhet.

Judit februárig a közmunkaprogramban dolgozott, de nem hosszabbították meg a szerződését. Jelenleg egy mezőgazdasági cég alkalmazza, ahova szeretne rendes munkaviszonyban állandó jelleggel bekerülni. A 35 éves nő az egyetlen pénzkereső a családban, volt férje gyerektartást nem fizet. Judit 31.000 Ft villanyszámlával le van maradva, ha azt nem rendezi a hónap végéig, kikapcsolják az áramot. Az édesanya próbál mindent megadni a gyermekeinek, de néha még az élelmiszerek megvásárlása is gondot okoz számára.

A gyerekek nagyon szeretnek rajzolni, színezni, festeni. A lányok minden kreatív, kézműves játéknak illetve ruhaneműnek nagyon örülnének. (128-as, ill. 122-es ruhát és 30-as, ill. 29-es cipőt hordanak.)

A család bankszámlára is tudja fogadni a felajánlásokat.

Jelige: „Irkafirka­ 20220228”

Share on facebook
Megosztás