Az öt éves súlyos beteg kislány minden napos túléléséért küzd az egész család

medications-1853400_960_720

Baranya megyében él János, a leszázalékolt feleségével és három gyermekével. A család egy 100 m2-es családi házban lakik, amit János még édesapjától örökölt.

Mindkét szülő dolgozik, hogy a családot eltartsák. János víz- gáz szerelő, napi  9-10 órát dolgozik. Felesége Jolánka 4 órában egy étteremben mosogat, azokon a napokon mikor János otthon tud lenni, hogy a gyerekekre felügyeljen. Számla tartozásuk szinte nincs, erre nagyon figyelnek, bár néha elég nehéz megoldaniuk.

A legnagyobb gyermek 16, a középső 8, és a legkisebb 5 éves. A két nagy egészséges, de az 5 éves Kata súlyos genetikai betegséggel született. A család élete az ő állapotának javulásáról, életének meghosszabbításáról szól. Kata egy életvidám kislány, akinek sajnos súlyos emésztőrendszeri betegsége van. 21 féle gyógyszert és vitamint kell szednie. Fizikoterápiára kell járnia, köhögtető gépet, rázómellényt kell használnia napi szinten. Injekciós kezelése is van.

Amire szükségük lenne: A legfontosabb a kislány kezelésének anyagi segítése.(bankszámla van) A szülők megpróbálnak mindent előteremteni, de csak a vitaminok és a gyógyszerek havonta 100.000 Ft-ba kerülnek. Pestre is fel kell utazni kezelésre havonta egyszer, ennek költsége is nagyon magas. Minden segítséget elfogadnak. Saját maguknak és Kata testvéreinek semmit sem kérnek. Mindent csak arra, hogy Kata minél tovább itt lehessen velük.  Katának van egy támogatói oldala, blogja a facebookon. Van saját számlaszáma, erről kizárólag a kislány kezelésének költségeit fedezik, ez az ő pénze.

János és Jolánka kedves, szeretetteljes, szorgos emberek, akik mindent megtesznek mindhárom gyermekükért, óvják féltik Katát és gondozzák a nagymamát és a rák beteg dédmamát.

Jelige: „CFLara 20210901”    

Share on facebook
Megosztás