Az ötgyermekes családnak nincs elég tűzifája

négygyermekes_család

kép forrása: Unsplash

Amália és élettársa Győr-Moson-Sopron megye egyik kis településén élnek, igen nehéz körülmények között, öt gyermekkel egy CSOK hitellel vásárolt 3 szobás saját családi házban.

Jelenleg csak 2 szobában laknak, mert a harmadikat nem tudják befűteni. Tűzifára lenne szükségük. A házban van vécé, a fürdőben elektromos fűtést használnak, és villanybojler adja a meleg vizet. A villanyóra kártyás, a vízóra nem. Palackos gáztűzhelyen főznek, fatüzelésű kályhával fűtenek. Nincs internet, tévé van, a telefonjuk feltöltőkártyás.

A család havi jövedelme a családi pótlékkal együtt 165.000 Ft. A mostani nehéz időkben családfőnek egyelőre csak alkalmi munkára van lehetősége. Amália otthon van, az öt gyermeket neveli. A családnak vízdíj elmaradása és 3 000 000 Ft hitel tartozása van. A hitel havi törlesztő részlete 60 000 Ft, amit nem tudnak fizetni. A havi rezsi (villany+ víz + TV+ telefon) 45 000 Ft.

 

Amire szükség lenne: tartós élelmiszer, tűzifa, tisztálkodó és tisztítószerek, mosószer, a gyerekeknek ruha és cipő, a kisbabának pelenka. A hitel és a vízdíj elmaradás kifizetéséhez anyagi támogatás.

A gyerekek ruha- és cipőméretei: 6 éves Lalika 116-os ruha, 30-as cipő; 9 éves Lenke 134-es ruha, 34-es cipő; 10 éves Feri 135-ös ruha, cipő 34-es cipő; 11 éves Kinga XS/S-es ruha és 35-ös cipő, 2 hónapos Juli babának ruhácskák (jelenleg 55 cm).

 

A nehézségek ellenére Amália és élettársa bíznak abban, hogy több munkalehetőséggel és kis segítséggel talpra tudnak állni és jobb körülmények között nevelhetik 4 gyermeküket.

Jelige: „Négygyerek 20201216”

Share on facebook
Megosztás